sâmbătă, 10 august 2024

***

 Romania este renumita pentru performantele obtinute de gimnastele ei. 


❤Toata planeta a ramas uimita cand Nadia Comaneci reusea sa primeasca pentru prima data in istoria acestui sport, nota 10. Ambtia acesteia nu s-a oprit si aici si a mai reusit sa obtina inca sase note de 10. In istoria gimnasticii romane, in afara de Nadia, nota 10 a mai fost obtinuta de alte  sportive. Acestea le regasiti in lista de mai jos.

 

❤Lavinia Milosovici


Este ultima gimnasta romana notat cu 10. Momentul ei de glorie a fost Olimpiada din 1992, de la Barcelona unde a adunat doua medalii de aur, una la sarituri si cealalta la sol. A mai castigat alte doua medalii una de bronz si una de argint. La Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, si-a imbogatit palmaresul cu alte doua medalii de bronz.


❤ Cristina Bontas


A fost colega cu Lavinia Milosevici insa nu a reusit sa egaleze performantele acesteia, castigand doar doua medalii olimpice, una de argint si una de bronz. la Barcelona in 1992.


❤ Mirela Barbalata


A fost recompensata cu nota 10 la Campionatele Mondiale de Gimnastica din 1983, de la Budapesta.


❤Ecaterina Szabo


Este starul echipei romane de la Olimpiada desfasurata la Los Angeles in 1984 unde a obtinut patru medalii de aur, pe echipe, sarituri, barna si sol, si una de argint la individual compus.


❤Daniela Silivas


Este cea care i-a preluat cu succes rolul Ecaterinei in echipa. La Olimpiada de la Seul din 1988 a obtinut trei medalii de aur, doua de argint si una de bronz.

Chiar daca avea numai 13 ani, la Campionatele Mondiale din 1985 a obtinut nota 10 la barna, proba pentru care a si primit medalia de aur.


 Respect și admirație!

❤❤❤

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Din nou SuperBlog

 Mi-e dor să scriu din nou din postura de superblogger. Știu!!!... Am mai făcut-o de atâtea ori și au trecut doar câteva luni de la încheier...