⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️LOUIS ARMSTRONG...
Un nepot de sclavi, s-a născut în 4 august 1901, într-un cartier sărac din NEW ORLEANS cunoscut sub numele de "BACK of TOWN."
Tatăl său a abandonat familia când copilul era mic, mama lui (avea 16 ani când l-a născut) a devenit prostituată, iar băiatul și sora lui au trebuit să locuiască cu bunica lor.
Copilul a avut de mic talent la muzică și împreună cu alți trei copii a cântat pe străzile din NEW ORLEANS. Primele sale câștiguri au fost monedele care le-au fost aruncate.
O familie de evrei, KARNOFSKY, care a emigrat din LITUANIA în SUA, a avut milă de băiatul de 7 ani și l-a adus în casa lor. Inițial a fost angajat, pentru că asta era o formă de a fi luat sub îngrijire și de a fi ferit de pericolul de a ajunge la orfelinat. Acolo a rămas și a dormit în această casă a familiei evreiești unde, pentru prima dată în viața sa, a fost tratat cu bunătate și tandrețe.
Când s-a dus la culcare, dna KARNOVSKY i-a cântat un cântec de leagăn rusesc pe care, mai apoi, îl cântau împreună.
Mai târziu, a învățat să cânte mai multe cântece rusești și evreiești. Încet, încet, acest băiat a devenit fiul adoptiv al acestei familii. Familia KARNOFSKY i-a dat bani să cumpere primul său instrument muzical; așa era obiceiul în familiile evreiești. I-au admirat sincer talentul muzical. Mai târziu, când a devenit muzician și compozitor profesionist, a folosit aceste melodii evreiești în compoziții, ar fi St. JAMES INFIRMARY și GO DOWN MOSES.
Băiețelul negru a crescut și a scris o carte despre această familie evreiască care l-a adoptat în 1907. În memoria acestei familii și până la sfârșitul vieții sale, el a purtat o stea a lui DAVID și a spus că în această familie a învățat să trăiască viața reală și determinarea.
Am putea spune că muzica l-a salvat. Dar și familia KARNOFFSKI și mai ales obiceiul acestor familii de evrei de a da o educație muzicală copiilor.
Acest băiețel se numea LOUIS "SATCHMO" ARMSTRONG.
Louis Armstrong vorbea cu mândrie fluent idiș.
Sursa E.L.Gh eorghe
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu