duminică, 11 august 2024

***

 “Conform teoriilor lui Bert Hellinger, relația se bazează pe ordinea ierarhică, în care fiecare membru își are locul și funcția lui. Când o femeie își asumă rolul de mamă pentru soțul ei, ea încalcă această ordine și creează un dezechilibru în relație.


CÂND DEVINE O FEMEIE MAMA SOȚULUI SĂU


Când îi ierți constant infidelitățile. (O mamă își iartă întotdeauna copiii.)


Când nu-l lași să ia decizii și îți cere permisiunea să-și facă activitățile. (Un copil are nevoie de aprobarea mamei sale.)


Când nu vrei să auzi sau să vezi lipsă de respect, grosolănie și umilință. (Cu un copil răsfățat, ultima care își dă seama de lipsa limitelor este mama.)


Când îi spui cum să se comporte în locurile în care mergeți. (Un fiu are nevoie de aprobarea și îndrumarea mamei.)


Când îi ridici hainele de pe jos, când schimbi meniul pentru că nu îi place, când nu-și face singur patul și nu se deranjează să-și pună lucrurile în ordine. (Educația și supraprotecția copilului sunt încurajate de mamă.)


Când îl limitezi în educația lui parentală și te pui deasupra lui. (Ceea ce îi spui cu adevărat este că nu ești bun ca tată, ci eu sunt.)


Când crezi și susții că tot ceilalți sunt de vină și nu menționezi ce face el „greșit”, de aceea este întotdeauna vina celuilalt. (Mama își protejează și își apără întotdeauna copiii de mediu.)


Când nu-l vezi ca fiind egal cu tine și crezi că doar ceea ce contribui la educația 'copiilor tăi" este mai bun și absolut. (Spunându-i de fapt, nu am nevoie de tine, nici copiii mei.)


Când ai ultimul cuvânt. (Mama are întotdeauna dreptate, pentru că așa spune ea.)


Și ceea ce se generează este o inegalitate impresionantă și o furie foarte mare, iar energia ta îl copleșește.


Dacă vrei un partener, va trebui să-l simți un egal și să-ți gestionezi impulsul de a dori să-l educi.


Tratează-ți partenerul ca partenerul tău, nu ca pe copilul tău, plasează-l la locul lui de drept, acordă-i importanța și valoarea pe care o merită ca partener. L-ai ales să-l însoțești, nu să-l educi.


Dacă o femeie vrea să aibă un partener, trebuie să învețe să-l vadă ca pe un egal. Aceasta înseamnă să-și respecte locul în relație și să-i permită să ia propriile decizii. Înseamnă, de asemenea, să renunți la rolul de mamă și să-i permiti să fie adultul care este.


Pentru a realiza acest lucru, femeile pot lucra la respectul și încrederea în sine.”


Sursa: Bianka Luz


Dacă îți dorești cu adevărat o relație de iubire cu tot ce implică ea, sau ai deja una și nu merge bine, îți recomandăm cartea „Adevărata esență a relațiilor de iubire” pe care o poți  găsi în primul comentariu, jos: 👇

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Gellu Naum a trecut la cele vesnice pe 29 septembrie 2001...  Gellu şi Lygia Naum au trăit o poveste de dragoste care a durat 60 de ani. Di...