vineri, 26 iulie 2024

***

 

CÂND NU TE IUBESTI.


 Când oamenilor le lipsește dragostea, când nu se iubesc suficient, când nu cred că merită lucruri frumoase, devin marionetele emoționale, ale altora.


 Când oamenii nu se respectă, acceptă să trăiescă cu cineva pe care nu-l mai doresc.


 Când oamenii nu se plac, permit să li se ridice vocea.


 Când oamenii nu au demnitate, permit să fie înșelați. 


 Când oamenii nu se iubesc, permit bătăile și jignirile.


 Când oamenii nu își respectă corpul, ajung să-l dea oricui. 


 Oamenii lipsiți de iubire de sine sunt oameni care  încă din copilărie, au avut ghinionul de a nu fi iubiți în mod corect și au avut parte de lipsuri carențe, abandon, respingere, frustrare și s-au lăsat pe ei ca să complacă cu cei care i-au avut în grijă.


Însă atunci când păpușarul vine să-și facă treaba, începe să-și aseze cu pricepere sforile de fiecare dată când îți dăruiește atenție, flori, complimente și ți-e greu să respingi acel tratament pe care ți-ai fi dorit să-l primești toată viața ta.


  Și când se întâmplă, rămâi acolo, așteptând necondiționat firimituri de iubire, nu poți vedea că meriți mai mult, pentru că pur și simplu nu știi ce înseamnă „mai mult”.


 O persoană care trăiește într-o permanentă stare de vulnerabilitate devine pradă ușoară pentru păpușarii emoționali, care, între șantaj și cuvinte frumoase, maschează abuzul psihologic, abuzând de deficiențele emoționale ale acestor oameni, mișcându-i ca niște marionete, sub argumentul „e pentru binele tău”, dar singurul lucru pe care îl fac bine este să pună capăt puținului amor de sine care poate exista în marioneta lor. 


 Abilitatea unui păpușar emoțional devine atât de perfectă încât în ​​loc să-l vezi așa cum este, îl idolatrizezi și îl admiri, nesiguranța ta este cel mai bun aliat al lui și te va ține legat emoțional, atât cât vei permite.


 Nici măcar în spasmele tale de luciditate, nu vei putea să-l vezi așa cum este.


 Fii conștient că ești singura persoană care poate tăia sforile păpușii.


Când îți cunoști valoarea și te convingi că MERIȚI un univers, de lucruri frumoase, nu vei mai permite niciodata tratament de clasa a doua!!! Te vei scutura din toți rărunchii și îți vei da seama cine ești, ce puteri deții și te vei reconcilia cu iubirea de sine pe care ai abandonat-o.


 Învață astăzi, aici, acum să te iubești dragă femeie, dragă bărbat, să te respecți și să nu mai permiți păpușarilor să-ți traseze calea.

      Sursa- Bianka Luz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Lidia Jiga și Elena Țipa, cele două dresoare românce care au murit în arenă Lidia Jiga, creatoarea unor numere unice în istoria circului, ș...