miercuri, 31 iulie 2024

***

 MINUTUL CU SĂNĂTATE !!!

MĂTASEA DE PORUMB.....

Bucurați-vă de un remediu cunoscut din străbuni pentru proprietățile sale excepționale sub formă de ceai, tinctură sau extract. 

Mătasea de porumb, căci despre ea este vorba, face minuni pentru sănătatea noastră cea de toate zilele, fiind mană cerească vindecătoare ce elimină toxinele, tratează cistita și reduce inflamațiile. 


Conține... 

- proteine, carbohidrați, alcaloizi, grăsimi bune și uleiuri esențiale, 

- clorofilă, acid fosforic, vitaminele C și K, minerale ( potasiu, magneziu ) și fibre. 

Conține deasemenea anumite substanțe chimice care pot acționa ca diuretic și pot modifica nivelul de zahăr din sânge. 

Consumul ceaiului din mătase de porumb de 3 ori în decursul a 24 de ore va crește cantitatea de urină eliminată fără efecte secundare adverse, ceea ce este de mare ajutor în bolile care favorizează retenția de apă din organism. Mai mult, mătasea de porumb poate fi folosită ca tratament naturist în afecțiunile tractului urinar, în tratamentul pietrelor la rinichi, reumatism, tratarea cistitei, inflamații ale prostatei.

 Pentru că are capacitatea de a scădea nivelul de potasiu din sânge, ceaiul din mătase de porumb trebuie consumat cu prudență, deoarece provoacă mâncărimi, alergii sau iritații ale pielii.

 Fiind extrem de diuretic, combinația cu medicamente cu același efect, duce la deshidratarea organismului și pierderea de minerale și săruri esențiale.


 Mătasea de porumb este indicată în... 

- afecțiuni precum obezitatea, 

- guta, 

- litiază  renală, 

- unele boli de inimă , 

- ficat, 

- simptone ale menopauzei și chiar cancer. 

Pentru a avea calități terapeutice, mătasea de porumb se culege când are o culoare gălbuie - verde ( nu roșiatică sau brună ), iar stiuleții sunt încă verzi, nematurizați ( în faza de lapte ). 

Se pune la uscat la loc umbros, lipsit de umiditate și bine aerisit.

Când își pierde elasticitatea și devine rigidă și foarte ușoară, se pune în pungi de hârtie sau săculeți de pânză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 BOALA – MARIN SORESCU Doctore, simt ceva mortal Aici, în regiunea ființei mele Mă dor toate organele, Ziua mă doare soarele Iar noaptea lun...