marți, 30 iulie 2024

***

 LEGENDA RĂNDUNICII !!! ❤


Se spune că atunci cănd avea numai câțiva anisori, Isus statea pe malul unei ape și se juca modeland mici păsarele din lutul moale, pe care le așeza apoi să se usuce la soare.

Trecănd pe acolo un fariseu, acesta a vrut să striveasca figurinele cu piciorul, dar intr-o clipa Isus a lovit pămăntul cu palma lui mica și , dintr-o data, păsările au prins viață luându-și zborul, ciripind vesele si jucause.

Fariseul a rămas uimit, nemaiștiind ce să creadă. 

Treizeci de ani mai tarziu, cand Mantuitorul se afla rastignit pe cruce, micile pasari nu l-au uitat pe cel ce le-a dat viata si, venind si asezandu-se pe bratele crucii, pe capul si pe umerii lui Isus, incercau sa smulga cu cioculetele lor mici ghimpii din cununa de spini a Mantuitorului, macar cu atat sa-i indulceasca chinul celui ce nu gresise niciodata nimănui. 

De asemenea, văzându-l atât de insetat, o randunica a venit la cruce si i-a adus in ciocul ei mic câteva picaturi de apa. Dar soldatul a observat-o si a strapuns-o cu sageata.

Mantuitorul s-a întristat mult pentru biata pasăre și a binecuvantat-o.

In clipa in care Isus a murit, penele lor s-au înnegrit de durere și asa au ramas pana in zilele noastre, pasari binecuvantate de Dumnezeu si iubite de oameni. 

Nimeni nu ar trebui sa le strice cuiburile și nici sa le alunge din preajma caselor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 BOALA – MARIN SORESCU Doctore, simt ceva mortal Aici, în regiunea ființei mele Mă dor toate organele, Ziua mă doare soarele Iar noaptea lun...