sâmbătă, 27 iulie 2024

***

 Șapte beneficii pe care lectura le aduce inimii

de Roland Mindrila


Vă aduc pe tapet poveste Mariei. De mică, ea a fost fascinată de cărți și de poveștile pe care le ascundeau. Cu fiecare pagină citită, inima ei se transforma, devenind din ce în ce mai plină de înțelesuri și emoții.


1. Extinde empatia: Într-o zi, Maria a găsit o carte despre viața unui copil dintr-o țară îndepărtată. Povestea l-a făcut să înțeleagă greutățile și bucuriile altora, promovând empatia și compasiunea în inima ei. A început să vadă lumea prin ochii altora și să-și dorească să ajute mai mult.


2. Aprinde imaginația: O altă carte a purtat-o pe Maria într-un regat magic, unde creaturile fantastice și aventurile spectaculoase i-au aprins imaginația. Inspirată de acele povești, a început să deseneze și să scrie propriile ei povești, găsind o nouă modalitate de a-și exprima creativitatea.


3. Favorizează conexiunea: Lectura i-a adus lui Maria și prieteni noi. Participând la un club de lectură, a descoperit o comunitate de oameni pasionați de cărți. Discuțiile cu ei despre autori și personaje au creat legături puternice și durabile, făcând-o să se simtă parte dintr-un grup minunat.


4. Calmează mintea: În zilele în care stresul și anxietatea îi apăsau sufletul, Maria găsea refugiu în cărți. Lectura o transporta într-o lume liniștită, departe de grijile cotidiene, oferindu-i o evadare necesară și calmul de care avea nevoie.


5. Hrănește curiozitatea: Curiozitatea Mariei a fost mereu alimentată de lectură. De fiecare dată când descoperea o temă nouă, căuta cărți care să îi răspundă la întrebări. A învățat despre știință, cultură, istorie și multe altele, fiecare carte fiind o poartă către o lume necunoscută.


6. Vindecă și consolează: Când a trecut prin momente dificile, cărțile au fost alinarea ei. Citind despre personaje care au înfruntat greutăți și au găsit puterea să continue, Maria a găsit confort și vindecare, simțind că nu este singură în luptele ei.


7. Lărgește perspectiva: Fiecare poveste i-a lărgit orizontul, provocându-i presupunerile și prejudecățile. A învățat să privească lumea cu mintea deschisă, să accepte diversitatea și să aprecieze complexitatea vieții.


Citind, inima Mariei a devenit mai empatică, imaginativă, conectată, liniștită, curioasă, consolate și deschisă la minte. Și astfel, prin puterea cărților, Maria a descoperit nu doar lumile ascunse între coperțile lor, ci și propria ei lume interioară, bogată și plină de posibilități.


👉 📖 COMANDĂ CARTEA AICI: https://www.librariilealexandria.ro/roland-mindrila

@reper

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Lidia Jiga și Elena Țipa, cele două dresoare românce care au murit în arenă Lidia Jiga, creatoarea unor numere unice în istoria circului, ș...