vineri, 26 iulie 2024

***

 Iată de ce EVREII sunt bogați: 

         8 zicale după care se conduc:

     Aproape jumătate dintre cei mai bogați oameni ai lumii și dintre lauriații Premiului Nobel sunt evrei. Încercările prin care a trecut această națiune de-a lungul istoriei i-au determinat să fie de două ori mai buni, mai muncitori, mai ambițioși.

   Orice evreu prosper știe și se conduce de aceste opt zicale.


   1. Bani există pentru toți.

Spre deosebire de alte naționalități, evreii nu se tem de bogăție și nu consideră că pot avea un venit bun doar persoane alese. Ei sunt convinși că banii ajung pentru fiecare, lucru de care-și amintesc datorită zicalei: „Dacă să iei din mare un ulcior cu apă, nivelul mării nu va scădea.”


   2. Bogăția nu este un viciu.

   O problemă frecventă a oamenilor săraci este prejudecata că toți oamenii bogați sunt niște hoți și ticăloși. De aceea, mulți se gândesc în sinea lor că e mai bine să fie săraci, dar cinstiți. Evreii însă nu consideră bogăția un viciu, ci o binecuvântare: „Dacă Domnul ar fi iubit săracii, săracul n-ar mai fi fost sărac.”


   3. Evreii acționează, nu visează.

   Încă o caracteristică a evreilor este hărnicia. Ei încearcă să vorbească mai puțin și să facă mai mult. Bineînțeles, e bine să visezi la o viață mai bună, dar trebuie să depui efort ca s-o obții: „Dacă rugăciunile ar ajuta, oamenii i-a angaja pe alții să se roage pentru ei” sau „Nu te îmbogățești doar din intenții bune.”


   4. Prietenii ți-i alegi.

   Evreii încearcă să se înconjoare cu oameni productivi, de succes. Se știe foarte bine că noi suntem influențați de cei ce ne înconjoară. Oamenii prosperi din preajmă ne motivează, ne stimulează și ne ajută. Mai mult, evreii sunt foarte sociabili și își fac relații cu oricine, la care pot să apeleze când au nevoie – „Nu ignora oamenii „mici”, ei te pot înălța”.


   5. Evreii muncesc pentru sine.

   Chiar dacă lucrezi pentru cineva, întotdeauna trebuie să pui mai presus de toate propriile interese. „Cel ce nu lucrează pentru sine, lucrează pentru alții.”


   6. Banii nu se irosesc.

   Există un stereotip în privința zgârceniei evreilor, de fapt ei o numesc economisire rațională. Irosirea banilor pe lucruri inutile nu este decât o prostie omenească. „Unul prost poate cumpăra mai mult, decât zece mii de deștepți pot vinde.”


   7. Nu trăi cu ziua de azi.

Gândul la viitor și la bunăstarea urmașilor este încă o caracteristică a evreilor. Iată de ce toate mamele evreice cresc copii „eroi și învingători”, iar tații adună avere nu doar pentru copii dar și pentru nepoți. „Ceea tata câștigă, fiul trăiește”


   8. Evreii nu-și etalează bogăția.

Despre un evreu nu vei ști niciodată câți bani într-adevăr are. Ei nu-și etalează bogăția pentru a nu atrage invidia celor din jur: „Nu ai bani – nu fi leneș, ai bani – nu fi m ândru”.😇


Text preluat net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Lidia Jiga și Elena Țipa, cele două dresoare românce care au murit în arenă Lidia Jiga, creatoarea unor numere unice în istoria circului, ș...