vineri, 26 iulie 2024

***

 ISLANDA: Țara în care educația și medicina sunt gratuite. Fără McDonald's sau Dungeons.

Fiecare om visează să ducă o viață mai bună și să trăiască într-o țară modernă. Din acest punct de vedere, Islanda este țara ideală. Aici nu există militari, electricitatea este gratuită și oamenii își încuie rar mașinile și casele!

Islanda este o țară insulă nordică situată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic și a fost sub suveranitatea daneză până la 1 decembrie 1918. Populația Islandei este de doar 332.529 de persoane. Oamenii au încredere unii în alții, ca să nu-și încuie mașinile sau casele, iar copiii pot rămâne nesupravegheați câteva minute în timp ce părinții fac cumpărături.

Iată câteva lucruri despre Islanda:

1. Islandezii sunt foarte pasionați de lectură. Ocup, în acest capitol, primul loc din lume.

2. Dacă ai de gând să comanzi apă la o cafenea sau restaurant, nu trebuie să plătești pentru ea. O să-ți dea apă de la robinet foarte bună .

3. Dacă decizi să schimbi locul de muncă, nu vei avea nevoie de o scrisoare de recomandare de la jobul anterior. Islandezii au încredere în oameni și nu te vor controla în niciun fel.

4. Islanda este singura țară din lume în care se votează online.

5. Această țară este considerată foarte conservatoare. Localnicii au o atitudine foarte serioasă față de căsătorie.

6. În prezent, turismul este foarte dezvoltat în această țară, numărul turiștilor crește în fiecare an și este de 2 ori mai mare decât populația.

7. Nu există nicio armată în Islanda. Dacă vreun cetățean dorește să facă serviciu militar, se poate alătura armatei norvegiene pe baza unui acord între aceste țări.

8. Toate școlile și alte instituții de învățământ sunt gratuite aici.

9.Nu există clinici private pentru că pur și simplu nu este nevoie de ele. Spitalele de stat oferă servicii medicale foarte bune.

10. Islanda este una dintre puținele țări din Europa care folosește încălzirea urbană și oamenii nu plătesc pentru asta.

Nu te costă nimic să visezi și nici să-ți pierzi speranța, poate într-o zi vom reuși și noi din binele pe care Islanda îl face.

     Preluare net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Lidia Jiga și Elena Țipa, cele două dresoare românce care au murit în arenă Lidia Jiga, creatoarea unor numere unice în istoria circului, ș...