vineri, 26 iulie 2024

***

 8 cele mai bogate animale din istorie

Probabil că e ceva normal să fii mânat de curiozitate și să încerci măcar o dată să afli cărui om îi aparține cea mai mare avere de pe planetă. Dar te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bogate animale din lume?

Primul caz documentat al unei persoane care și-a lăsat averea unui animal a avut loc în Rusia, în secolul XIX. Maria Leontieva, o negustoare, a stipulat că, după moartea ei, 100.000 de ruble (o sumă însemnată la vremea aceea) urmau să-i revină câinelui său, Serko.

În SUA, primul care a lăsat bani drept moștenire unui animal a fost Jonathan Jackson. În 1880, Jackson a lăsat dispoziții conform cărora trebuia construit un hotel pentru pisicile sale. Începând cu anul 1923, în SUA este legal ca o persoană să lase moștenire animalelor sale bani și bunuri materiale.


   1. Câinele Trouble

Terrierul maltez Trouble a avut o avere de 1.6 milioane de dolari. Ar fi avut și mai mulți bani, dacă nu și-ar fi băgat „coada” rudele fostei sale stăpâne.

Proprietarul câinelui a fost milionara Leona Helmsley (investitoare în domeniul imobiliar), care i-a lăsat lui Trouble 12 milioane de dolari atunci când a murit, în 2007.

Moștenirea lui Trouble s-a redus, după ce nepoții lui Helmsley (pe care ea îi dezmoștenise) au atacat testamentul. Biroul Procurorului General din New York a redus suma care îi revenea câinelui, deoarece s-a considerat că Helmsley era labilă psihic atunci când s-a decis să îi lase banii câinelui ei.

Helmsley fusese poreclită „Regina cea rea” și se știa că își urăște nepoții. Astfel, nu puteau exista îndoieli că femeia chiar intenționase să lase banii câinelui său.

Mulțumită banilor, Trouble și-a trăit restul vieții în lux, în statul american Florida, asistat de Clark Lekic, managerul general al Hotelului Helmsley Sandcastle. Trouble a murit în 2011, la vârsta de 12 ani.


 2. Câinii Star-Trek

Majel Barret-Roddenberry a fost văduva lui Gene Roddenberry, creatorul serialului de mare succes Star Trek. Când a murit, în 2008, femeia le-a lăsat câinilor ei o avere de 4 milioane de dolari.

Un milion i-a fost dăruit angajatei ei, Reinalda Estupinian, căreia i-au fost încredințate și animalele. Barret-Roddenberry era convinsă că, de-a lungul anilor, angajata sa avusese grijă de animale așa cum trebuia, uneori chiar mai bine decât Roddenberry însăși.


   3. Găina Gigoo

Gigoo este cea mai bogată găină din lume, având o avere de 15 milioane de dolari. Averea i-a fost lăsată moștenire de către Miles Blackwell, patronul unei edituri. După ce soția lui a murit, Blacwell nu a dorit să ofere bani niciunei rude, așa că s-a decis să îi lase găinii sale preferate.


   4. Motanul Tommaso

După ce a fost salvat de milionara Maria Assunta, Tommaso a avut un impact major asupra ultimilor ani din viața femeii. Așa că Assunta i-a lăsat moștenire averea ei de 13 milioane de dolari. Astfel, motanul a ajuns să ocupe locul al treilea în topul celor mai bogate pisici din lume.


   5. Patrupedele lui Oprah Winfrey

Oprah Winfrey este o mare iubitoare de animale și are mai multe exemplare. Vedeta TV din SUA a stipulat că, dacă animalele vor trăi mai mult decât ea, 30 de milioane de dolari din averea ei uriașă vor fi alocate pentru îngrijirea acestora. Oprah are cinci câini și alte animale care vor beneficia de pe urma banilor ei.


   6. Pisica Blackie

Cea mai bogată pisică din lume este Blackie, cu o avere de aproximativ 12.5 de milioane de dolari. Pisica a moștenit averea de la stăpânul său, Ben Rea.

Rea i-a lăsat pisicii toți banii pe care îi avea și a refuzat să lase ceva rudelor, fiindcă se înstrăinase de ele de-a lungul anilor.

Fiind un om retras, Rea și-a găsit un prieten excelent în „persoana” acestei pisici și a vrut să se asigure că animalul avea să-și trăiască restul vieții într-un confort deplin.


   7. Cele mai bogate animale: Cimpanzeul Kalu

Până în Kalu este un cimpanzeu care duce o viață luxoasă alături de femeia care l-a salvat în 1985, Patricia O’Neill. Aceasta este fiica contesei de Kenmore.

O’Neill a găsit cimpanzeul legat de un copac, în fața consulatului Argentinei din Zair, o țară răvășită de război. În anul 2000, O’Neill și -a schimbat testamentul în favoarea cimpanzeului, stipulând că, la moartea ei, toată averea va trece pe numele lui Kalu.

Însă Kalu n-a mai ajuns să ducă viața de invidiat pe care femeia i-o plănuise. În 2011, O’Neill a anunțat că, din cauza unui consilier rău-voitor, și-a pierdut aproape toată averea.


   8. Câinele Gunther al IV-lea

Gunther este un ciobănesc german care are o avere de aproximativ 200 de milioane de dolari. Câinele a moștenit banii de la tatăl său, Gunther al III-lea, care moștenise 124 de milioane de dolari în 1992 de la fostul său proprietar, Karlotta Liebenstein.

Când Gunther al III-lea a murit, averea sa, care crescuse considerabil de-a lungul anilor, i-a revenit fiului său. Reprezentanții lui Gunther al IV-lea i-au folosit banii pentru a cumpăra fosta vilă a Madonnei din Miami, proprietăți în Bahamas, Germania și Italia, un BMW și pentru a-i angaja un bucătar personal, pe lângă numărul mare de servitori.

Și, datorită unui șir de investiții inspirate, îngrijitorii lui Gunther al IV-lea au reușit să ducă averea patrupedului la o sumă fabuloasă: aproximativ 370 de milioane de dolari.

La o primă vedere, pare excentric sau de-a dreptul nebunesc să lași averea unui animal. Mai ales dacă luăm în considerare oamenii și cauzele numeroase din jurul lumii care ar avea mare nevoie de ajutorul și de oportunitățile pe care le deschid banii.

Însă, când te gândești cât de multe oferă animalele oamenilor – prietenie, bucurie și dragoste necondiționată – începi parcă să îi înțelegi pe cei care aleg să le lase banii moștenire acestor ființe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Lidia Jiga și Elena Țipa, cele două dresoare românce care au murit în arenă Lidia Jiga, creatoarea unor numere unice în istoria circului, ș...