duminică, 7 iulie 2024

***

 CONEXIUNI SUFLETESTI


"Cand te indragostesti de Sufletul cuiva, gata!, s-a terminat!, pana acolo ti-a fost! n-ai cum sa mai scapi! Acolo se termina cautarile.


Poti scapa de orice te-au facut ochii tai sa te indragostesti, dar cand Sufletul tau intra in conexiune cu alt Suflet si decide sa nu-i dea drumul, n-ai unde sa mai fugi, nu poti sa mai faci absolut nimic, nu mai poti privi catre altceva.

Te gasesti intr-o stare din care, de fapt, nu vrei sa iesi.


Si chiar daca Sufletul nostru, in acest trup muritor, stie ce e aceea detasare, va cauta forma in care sa se ancoreze celui caruia i-a dezbracat Fiinta dincolo de clasica intimitate.


Vei sti ca te-ai inamorat de Sufletul cuiva atunci cand:


-Vei simti Pace in Prezenta sa. Prezenta aceea fiind prezenta chiar si atunci cand fizic nu e prezent. Adica, nu e musai un contact fizic sa-i simti prezenta, sa-l simti aproape, sa-ti creeze o stare de bine, sa te simti linistit.


-Vei alege acea persoana in fiecare zi, in ciuda oricaror diferente. Vei face ca balanta sa incline intotdeauna in favoarea luminii acelui om, ci nu a umbrelor lui, permanent ramanand cu ce iti lumineaza viata.


- Vei cauta intotdeauna Cel Mai Mare Bine pentru el. Chiar si atunci cand nu te include pe tine, vei cauta un mod prin care acel om sa beneficieze de actiunile tale, sa isi atraga cele mai bune oportunitati, sa se orienteze intotdeauna catre ce ii mentine starea de bine.


-Vei simti Admiratie.

Il vei privi cu ochii Inimii si aceasta iti permite sa-i apreciezi in mod special calitatile, sa-i percepi detaliile talentelor, sa-i privesti frumuseatea care depaseste aspectul fizic.


Recunoscandu-i Darurile, eforturile, in ochii tai crescand cum nimeni altcineva nu a putut s-o faca, este un semn in plus ca te-ai indragostit de Sufletul sau.


- Intimitatea e de alt nivel.

Nu se reduce la spatiul cautarii unui contact de satisfactie sexuala, ci la acela al unei legaturi sublime intre Doua Fiinte care stiu ca apartin una celeilalte. Uneori nici nu e nevoie sa atingi acea persoana, pentru a simti ca faci dragoste cu ea.


- Loialitatea, e inca unul dintre semnale.

Vei face tot ce depinde de tine pentru a-i garanta integritatea. Respectul va fi intotdeauna prezent si nu va fi niciodata necesar ca cineva sa-ti spuna, pentru ca tu sa faci ce e corect.


- Vei avea grija de acel om.

Sub toate aspectele, vei avea grija atat de el cat si de relatia pe care o ai cu el.

Lucrurile sale cotidiene, hrana, odihna, bunastatea lui...sunt pentru tine de un real interes.


- Nu vei mai avea nevoie de nimeni altcineva.

Plinatatea pe care o simti iti umple toate spatiile, toate gandurile; e imposibil sa mai poti privi in alta parte, e imposibil sa-si mai faca loc vreun gand care sa mearga spre altcineva.


- Il vei iubi neconditionat.

Acesta poate fi punctul cel mai complicat, pentru ca nu suntem obisnuiti sa iubim in acest fel. Este insa singurul mod de a iubi.


Indiferent de ce face sau uita sa faca acel om, indiferent de ce zice sau uita sa zica, sentimentul care ii garanteaza locul special in Inima ta va fi acolo, permanent.


Chiar si daca ati decide, relational, sa va indepartati unul de celalalt, iubirea prevaleaza.


Daca ai ajuns sa te indragostesti de Sufletul unui om, iti vei da seama ca ceea ce ai trait pana in acel moment a fost doar un antrenanent, o parte dintr-o pregatire, care sa te faca sa intelegi diferenta dintre dragostea traditionala si Iubirea dintre Suflete.


Daca ai indoieli ca exista astfel de iubiri, e pentru ca o Iubire ca aceasta nu a ajuns la tine.


Odata ce traiesti o Iubire asa, odata ce te indragostesti de Sufletul cuiva, nu poti decat sa te lasi sa curgi, fiindca nu exista mod in care sa poti sa-i rezisti, nu exista mod in care sa poti sa negi...Gata! S-a terminat! Nu mai poti face nimic!...Nu mai cauti nimic...pentru ca nu mai exista nimic de gasit...


Cand traiesti o astfel de Iubire, savureaz-o, bucura-te de ea si tine-ti cat mai departe ego-ul, fiindca e sigurul care poate distruge astfel de Uniuni."


 Sursa: Mauricio Sol


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Misterioasa Principesă Elisabeta a României   Căsătorită cu George al II-lea al Greciei, a divorțat în 1935, iar cu trei luni înainte de a ...