duminică, 15 septembrie 2024

***

 "Imaginează-ți următorul scenariu: tu și o duzină de prieteni călătoriți împreună. Ați închiriat o casă.

Odată ce ați ajuns, după ce ați petrecut ziua împreună, v-ați culcat. Fiecare în camera lui. A doua zi, unii s-au trezit foarte devreme. Alții încă dorm.


Crezi că oamenii care s-au trezit mai devreme sunt mai evoluați decât cei care încă dorm? Tocmai s-au trezit mai devreme. Poate au făcut asta pentru că au obiceiul să se trezească devreme. Sau pentru că se odihneau de mult timp. Sau au dormit foarte prost. Sau camera în care se aflau era prea luminată.

Nu sunt mai buni decât restul.


Ce se întâmplă dacă încearcă să-i trezească pe cei care încă dorm?

Aceștia s-ar enerva, ar avea chef de ceartă, plus că nu s-ar odihni cât ar trebui. Și nu sunt mai puțin evoluați.

Nu știi ce s-a întâmplat cu ei. Poate au avut o săptămână grea. Este posibil să fi acumulat o nevoie mare de somn. Este posibil să se fi dus la culcare mult mai târziu decât cei mai devreme treziți.


Deci ..... ce ar trebui să facă cei treziți întâi?

Să-și vadă de ziua lor. Se pot gândi la alții, luând micul dejun pregătit pentru toată lumea și gândindu-se deja la posibilitățile din timpul zilei. În acest fel, când restul se vor trezi, se vor simți bineveniți, ca și când ar fi printre prieteni, în locul potrivit.

Viața cuiva care s-a trezit mai târziu ar putea fi puțin mai simplă decât cineva care s-a trezit cu mult înainte ca scena să fie stabilită ...


Și peste o vreme toată lumea va fi trează. Fără excepție.

Când soarele începe să răsară, lumina intră în camere și nu există nici o modalitate ca cineva să continue să doarmă. Și asta se întâmplă chiar acum.Curând toată lumea se trezește. Și când ne trezim, vom fi făcut deja atâtea lucruri pentru a ne ușura viața și a ne bucura împreună de această călătorie! "


Surs a: Gustavo Tanaka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 BOALA – MARIN SORESCU Doctore, simt ceva mortal Aici, în regiunea ființei mele Mă dor toate organele, Ziua mă doare soarele Iar noaptea lun...