vineri, 20 septembrie 2024

***

 Povestea sfâșietoare a lui Ștefan Mihăilescu-Brăila, unul dintre cei mai mari actori de comedie, decedat pe 19 septembrie 1996, nevoit să reînvețe să meargă și să citească, după un atac cerebral.


 Ștefan Mihăilescu-Brăila a fost unul dintre cei mai mari actori de comedie din România, însă a murit uitat de lume și în sărăcie. A avut probleme extrem de grave după ce a făcut un atac cerebral. Ștefan Mihăilescu-Brăila a făcut roluri memorabile în filme precum „Secretul lui Bachus”, „Nea Mărin miliardar” și multe altele. Din păcate, actorul a murit uitat de lume și în sărăcie. În plus, a trecut prin clipe groaznice atunci când a suferit un atac cerebral și a fost nevoit să reînvețe alfabetul, să reînvețe să meargă și să citească, după cum a dezvăluit Dan Negru pe pagina sa de pe o rețea de socializare. „Mi-a povestit-o Mircea Albulescu….Unul din cei mai mari actori, Ștefan Mihăilescu-Brăila a murit uitat și în sărăcie in timpurile nostre, în 1996! Albulescu mi-a povestit că actorul a făcut un atac cerebral pierzându-și memoria și a fost obligat să-și ia viața de la zero, să reânvețe alfabetul, mersul, cititul… Ultimele săptămâni din viață și le-a petrecut singur într-un spital din București și la înmormantarea lui au fost vreo 10 oameni. Anul trecut, în top 3 al celor mai urmărite filme românești de la tv, erau “Nea Mărin Miliardar” și “Secretul lui Bachus”. Ambele cu Ștefan Mihăilescu-Brăila…”, a spus Dan Negru.  Fiul lui Ștefan Mihăilescu-Brăila, Florin, povestea despre tatăl său. „Nu era deloc un tip comod. Era cu toane. Dar acum, că vremea a trecut, pot spune că toţi avem aşa ceva. Când era supărat era bine să nu insişti, să-l laşi în pace să-i treacă. Când căutai ceva şi nu găseai şi te vedea că nu reuşeşti să găseşti, venea şi spunea: «Bă, poate n-ai avut!» Într-o zi, n-am de lucru, când îşi căuta el ochelarii, teribil de grăbit pentru că întârzia la spectacol, şi repeta întruna: «Unde i-am pus? Unde i-am pus?» şi spun: «Dar poate n-ai avut». O dată s-a întors spre mine: «Vezi că te bag undeva!». Atunci mi-am dat seama că este o chestie unilaterală. Merge de la el spre mine; invers este mai bine să nu”, afirma Florin Mihăilescu-Brăila. „În privinţa teatrului era foarte drastic. O singură dată în toată cariera i s-a întâmplat să uite că are spectacol. L-au sunat de la teatru de au înnebunit, eu nu ştiam unde e… Norocul a fost că avea un rol mai mic. Dacă era un rol principal, o încurca. Regula era că, dacă se anula un spectacol din cauza unui actor, indiferent din ce motiv, în afară de faptul că a dat o maşină peste el sau a suferit un infarct, că venea beat şi spectacolul era anulat, acelui actor i se imputa sala plină”, spune Florin Mihăilescu-Brăila, care  a lucrat în televiziun e.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Jonas Salk, eroul în halat alb. Medicul căruia omenirea îi datorează eradicarea aproape totală a poliomielitei Jonas Edward Salk s-a născut...