marți, 5 decembrie 2023

***

 🥰 Romanul perfect pentru cei care sunt de părere că cititul este plictisitor... „Ascensiunea" este vol. al III-lea din seria pentru adolescenți PEAK.


Adolescentul care a cucerit Everestul și care a înfruntat riscurile din Afganistan, pornește de această dată într-o nouă aventură în Myanmar.


În momentul în care i se propune să urce pe masivul Hkakabo Razi, unul dintre cei mai izolați munți din lume și cel mai înalt masiv din Asia de Sud-Est (5.987 m), Peak nu va rezista tentației și va accepta provocarea. Dar pentru a ajunge acolo, el și echipa lui sunt nevoiți să înfrunte pericolele pădurii tropicale într-o călătorie de patru săptămâni. 


În final, nu trebuie să îți mai spun decât că titlul romanului este perfect justificat și că ascensiunea descrisă de autor în acest roman va fi pur și simplu grozavă, cu atât mai mult dacă ești pasionat de alpinism.


În continuare, te las în compania unui scurt fragment din roman, numai bun pentru a-ți deschide apetitul pentru lectura celui de-al III-lea și totodată penultimului roman din seria Peak:


„Întuneric beznă. 


Nu îmi dădeam seama dacă îmi țineam ochii deschiși sau închiși.


Nu îmi dădeam seama dacă eram cu susul în jos sau dacă stăteam într-o poziție normală. 


Mă documentasem mult cu privire la avalanșe. Urmasem chiar și un curs de salvare în caz de avalanșe. Însă acum eram pentru prima dată în viață victima unei avalanșe. Și era mult mai rău decât îmi imaginasem. Fusesem învățat să nu mă gândesc la expresii care mi-ar fi indus panica, precum ,,îngropat de viu” sau ,,mormânt de gheață”.


Mâna dreaptă îmi era lipită de corp. Mâna stângă era așezată deasupra feței mele. Îmi puteam mișca degetele, dar cu greu. Îmi puteam mișca capul dintr-o parte în alta, dar tot cu greu. Abia puteam să respir, ceea ce însemna că în mormântul meu de gheață era un pic de oxigen. Dar pentru cât timp?”


Te invit la o lectură fascinantă în care răsturnările de situație se succed cu repeziciune și care  te va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

 

📖 ,,Ascensiunea'' de Roland Smith: https://actsipoliton.ro/roland-smith-ascensiunea-carte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  "Gulliver's Travels" by Jonathan Swift.  "Gulliver's Travels" by Jonathan Swift is a satirical novel published...