vineri, 19 aprilie 2024

***

 

În 1987, un trăgător de ricșe în vârstă de 74 de ani, pe nume Bai Fangli, s-a întors în orașul său natal, plănuind să se retragă de la slujba sa care i-a rupt spatele. Acolo a văzut copii lucrând pe câmp, pentru că erau prea săraci ca să-și permită taxe școlare.

Bai s-a întors în Tianjin și și-a reluat slujba de tragător de ricșe, asigurându-și o umilă cazare lângă stația de cale ferată. A rămas disponibil pentru clienți non-stop, a consumat mese de bază și îmbrăcat în haine second-hand de care a dat peste el. Fiecare bănuț câștigat prin muncă asiduă s-a îndreptat către asistarea copiilor defavorizați în accesarea educației.

În 2001, și-a condus ricșa la Școala Gimnazială Tianjin YaoHua, pentru a livra ultima rată de bani. Aproape 90 de ani, le-a spus studenților că nu mai poate lucra. Toți elevii și profesorii au fost emoționați până la lacrimi.

În total, Bai a donat 350.000 de yuani pentru a ajuta peste 300 de studenți săraci să-și continue studiile. În 2005, Bai a murit lăsând în urmă o moștenire inspiratoare.

Dacă un trăgător de ricșă care a purtat haine second-hand și nu a avut educație poate susține 300 de copii să meargă la școală, imaginați-vă ce putem face noi cu resursele pe care le avem pentru a aduce schimbări pozitive în lumea noastră! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  "Gulliver's Travels" by Jonathan Swift.  "Gulliver's Travels" by Jonathan Swift is a satirical novel published...