duminică, 18 februarie 2024

***

 

"Și când veti păși în viața reala, acolo unde există sancțiuni, ce veți face, dragi elevi? Cum veți proceda? Vreți ca școala să vă pregătească pentru viață, nu-i așa? 

Știți ce înseamnă viața? Viața vă dă extemporale neanunțate (atunci cand greșiți, când nu sunteți atenți la ceea ce gândiți, spuneți, faceți sau la ceea ce se întâmplă în jurul vostru) și dup-aia vă învață lecția, asta DACĂ VĂ MAI PUTEȚI RIDICA și dacă sunteți curioși și preocupați să înțelegeți (de) ce vi s-a intamplat, să invațati din greșelile voastre și astfel să vă ințelepțiți, să vă fie mai bine și să evoluați. Evoluție umană nu înseamnă progres material sau financiar. A FI nu inseamnă A AVEA. 

Prin urmare, in viața reală există pedepse pentru faptele rele, chiar dacă sunt făcute din greșeală, și, dacă nu-ți insușești lecțiile, atunci viața insăși ți le va preda, mai devreme sau mai târziu, cu multa durere și suferință. Cel mai bine e să fii mustrat sau pedepsit atunci când trebuie, ca să ai timp să te indrepți și să nu mai repeți aceeași greseală. Mai tarziu e mult mai greu.

Știți, există oameni care invată din ce aud sau ce citesc, alții din greșelile altora, insă majoritatea invată din propriile greșeli. Așa e omul. Așa invațăm... din greșeli, din dureri, din suferințe. Poate vă intrebați de ce? Poate pentru că prea puțini oameni se intreabă atunci când le este bine, când "totul le merge ca pe roate", când zilele le sunt senine, cand sunt fericiti sau cand se bucura: 'oare de ce mi se intamplă asta?'.

LE. Așadar, dacă nu veți fi mustrați și pedepsiți la timp, ca să vă puteți indrepta, veți fi mustrați și pedepsiți mai tarziu insă...va fi mult prea târziu. 

E ca si in cazul pomilor. Când cresc au nevoie de apă, lumină, caldură, ingrășământ, grijă LA TIMP. Dar trebuie și să ii cureți și să le inlături crengile uscate. TOT LA TIMP. Nu dupa 14 sau 18 ani. Atunci, va fi mult prea tărziu."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  21 de lucruri pe care nu le știai despre România: 1. Aproximativ o treime din Munții Carpați se află în România, oferind peisaje uimitoare...