luni, 25 martie 2024

reConstruim acasă

 

Dintotdeauna românul a vrut să aibă ceva a lui și numai a lui: pământul pe care să-l lucreze și din care să-și procure hrana, casă, animale in bătătură. Și întotdeauna își creștea averea prin munca proprie și prin întemeierea unei noi familii,când fiecare venea cu partea lui de bunuri materiale. Strădania de a agonisi, uneori cu orice preţ, ducea adeseori la conflicte, la căsătorii din interes şi la fel de fel de drame individuale şi sociale.

Mai nou cei tineri și mai puțin tineri își caută un loc de muncă cât mai bine plătit, chiar dacă asta înseamnă plecarea în străinătate, departe de casă și de familia pe care o lasă în urmă. Despărțirea, chiar temporara, este extrem de dureroasa, atât pentru cei plecați cât și pentru cei rămași în urmă. Dar speranța pentru o viață mai bună alină durerea pricinuită de sacrificiul făcut.

Întorși acasă cu o sumă de bani agonisită in timp, tinerii investesc banii in ceea ce considera că fiind stabilitate materială: o casă dotată cu toate utilitățile necesare, dar și plată studiilor propriilor copii.

Cu toţii îşi doresc în primul rând o casă. Unii refac şi pun pe picioare casa părintească sau casa bunicilor, care există deja în viaţa lor din fragedă copilărie, şi de care sunt ataşaţi sentimental, casă pe care o aduc însă la standardele vremurilor actuale. Alţii însă încep de la zero costrucţia unei case, căreia îi dau din start valenţe şi utilităţi moderne.

Cu toții dorim să reConstruim acasă dar avem nevoie de un ajutor de nădejde sub forma unui Depozit Virtual de materiale de construcții, de unde se pot procura toate materialele necesare construcției, de la fundație până la acoperiș, incluyândşi materialele pentru construirea instalaţiilor de apă şi încălyire, şi pentru toată instalaţia electrică.

Care ar fi avantajul unui astfel de depozit virtual de materiale de construcții? In primul rând comoditatea procurării materialelor: dintr-un singur loc se poate procura toată gama de materiale necesare construcției unei case de la zero până la stadiul final de execuție, cu toate dotările necesare. Materialele de construcţie sunt procurate de la producători autorizaţi, selecţionaţi pe baza calităţii şi a fiabilităţii produselor, a raportului excelent calitate-preţ a tradiţiei recunoscute şi demonstrate de'-a  lungul timpului, 

In al doilea rând, costurile sunt mult reduse, toate materialele fiind aduse direct de la furnizori, având siguranța calității. Un astfel de depozit virtual este o adevărată comunitate a producătorilor de materiale de construcții. Logistica existentă permite achiziționarea tuturor materialelor de construcții necesare, care sunt livrate direct la locul de construcție împreună cu echipa de lucru. Adesea se asigură și proiectul de construcție, împreună cu consultanța de specialitate.

În al treilea rând, dar poate de o importanţă mai mare, toate comenzile se fac online, Şi nu doar comenzile ci gestionarea întregului proiect. Totul dar absolut totul este adunat într-un singur loc, ceea ce implică o economie corespunzătoare de timp. Ulterior se constată că nu doar timpul este economisit ci şi banii., datorită faptului că totul se gestionează dintr-un centru comun, cu aceleaşi resurse umane şi logistice.

Pentru un tânăr, singur sau având deja o familie, contează mult să aibă sprijinul necesar pentru construirea unei locuințe proprii, fie că o ridică de la zero, fie că reconstruiește casa părintească sau casa bunicilor, care altfel ar fi lăsată în paragină și s-ar degrada. Și o casă veche sau, dimpotrivă, una nouă, poate fi împlinirea visului unei familii tinere pentru o viață sigură și mult mai bună pentru familia sa de acum şi pentru urmaşii săi de-a lungul mai multor generaţii. O casă bine făcută înseamnă nu doar robusteţe şi rezistenţă, ci şi posibilitatea transformării şi adaptării ulterioare a casei în raport cu necesităţile apărute de-a lungul timpului.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  "Intr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea intr-o sala de gimnastica, scria :  "În vara aceasta ...