luni, 25 martie 2024

***

 Astăzi este despre Ea, despre Maica Domnului. Despre o Fecioară aflată, de Arhanghelul Gabriel, în stare de rugăciune și puritate. Arhanghel care vine la Maria din Nazaret mai mult cu o propunere decât cu o veste. Cunoaștem, grație Sf. Evanghelist Luca, dialogul dintre Fecioara și Arhanghel, însă nu putem ști ce a fost în sufletul Ei cât și a musafirului celest. 

Concret, nu putem defini exact care este vestea cea bună de la acest mare eveniment din istoria mântuirii, petrecut foarte discret. Faptul că Fecioara a fost de acord să fie parte din planul divin, acceptând-l prin cuvintele,,Fie Mie după Cuvântul tău”. (Luca 1,38); sau că un mesager divin a coborât în umanitate, dezvăluind planul de mântuire al lumii, consemnat astfel: ,,Iar când a venit plinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca pe cei de sub Lege să-i răscumpere, ca să dobândim înfierea”(Galateni 4, 4-5). 

Evenimentul de astăzi deschide drumul nostru spre Rai, deoarece Copilul vestit astăzi va deveni  Salvatorul lumii, dar nu a întregii lumi, ci a celor care vor crede în El, așa cum Fecioara, în pofida tuturor motivelor raționale care o încurajau să nu ofere credit de încredere celor spuse de Arhanghel, Ea a ales să CREADĂ realitatea că ,,la Dumnezeu, nimic nu este cu neputință” (Luca 1,37)! 


Să fiți Binecuvântați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  "Intr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea intr-o sala de gimnastica, scria :  "În vara aceasta ...