joi, 7 martie 2024

Pardoseli din lemn: lux, natură, ecologie. Meriți ce e mai bun

 Nu se mai poate așa! Trebuie făcute renovări in apartamentul in care locuiesc, plecând de la simpla igienizare a locuinței prin văruire și continuând cu remedierea podelelor prin parchetare și înlocuirea fie și parțială a aparaturii electrocasnice.

Ce-i drept e drept... Am parchet in fiecare dintre cele trei camere. Problema mare ar fi holul care este din beton simplu și acoperit cu mochetă. Este destul de dificil când se pune problema curățeniei, căci mocheta este un veritabil depozit de praf iar înlăturarea prafului se face prin scoaterea mochetei,scuturarea acesteia și punerea ei la loc. Și e ceva de lucru, căci holul fiind destul de întortocheat, totul se acoperă cu bucăți de mochetă de diferite dimensiuni, ca într-un veritabil joc de puzzle de dimensiuni destul de mari. 

Totul s-ar putea rezolva dacă în locul mochetei ar fi gresie, de pildă. Ar fi ușor de spălat, ușor de uscat. Numai că apare o problemă: este destul de dificil de montat, înseamnă o greutate suplimentara pentru structura blocului și menține o temperatură ceva mai scăzută în casă. Spre deosebire de gresia rece, un parchet oferă ceva mai multă căldură și este ceva mai ușor. Nu este neapărată nevoie de un parchet de lux, este suficient un parchet masiv obișnuit sau un parchet stratificat, comod și elegant dar și ușor de întreținut. Este suficient să fie măturat constant și, eventual, șters cu ceva doar umezit ușor... In plus oferă senzația de căldură la nivelul picioarelor, permițând umblarea in picioarele goale sau încălțate lejer și comod. In plus, parchetul poate oferi un aspect deopotrivă modern dar și vintage, un aspect care se menține actual generație de generație și care poate fi remediat oricând, fie și parțial, fiind destul de prietenos cu mediul atât al casei cât și al planetei... Și în plus, chiar dacă pare paradoxal, un parchet, mai ales cel stratificat, permite și încălzirea prin pardoseală, ceea ce poate fi atât confortabil cât și foarte economic.

Dacă aș alege un parchet pentru casa mea? Oricând este cazul de o schimbare. Pentru că este o variantă care satisface cerințele de confort și calitate pentru toate generațiile, indiferent de cerințe, gust și necesități.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  "Intr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea intr-o sala de gimnastica, scria :  "În vara aceasta ...