joi, 7 martie 2024

***

 

Icoana Maicii Domnului ”Cer plin de Har” (XIV)sau Cerul Binecuvantat Dedinovskaya,din Biserica Nașterea Maicii Domnului din Dedinovo-Aparatoare in razboi.

6 martie s.n. /19 martie s.v.-Oamenii se roagă la această icoană pentru normalizarea relațiilor din țară, pentru pace si dreptate, pentru găsirea bucuriei în inimă, pentru absența ipocriziei în dragoste.

Icoana Sfintei Fecioare Maria a Cerului Binecuvântat, îi ajută pe credincioși să-și găsească propria cale spre mântuire, vindecă numeroase afecțiuni trupesti si sufletesti,

Protejează în timpul călătoriilor cu avionul. În plus, se crede că imaginea oferă protecție împotriva ereziei, a învățăturilor false, a schismelor în sânul Bisericii Ortodoxe. Ajută la întărirea credinței zdruncinate, a conducerii cu succes a afacerilor personale și de stat. În fața acestei imagini a Maicii Domnului, ei se roagă adesea pentru:

Ocrotirea Sfintei Fecioare în fața acestei icoane este cerută de obicei de cei care sunt nevoiți să fie în continuă frică de eventuale cataclisme și necazuri,raboaie, le este frică să moară subit, neavând timp să se pocăiască de păcatele lor.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, ținând în brațe pe Veșnicul Prunc Domn Iisus Hristos, care este înfățișată in iconorafie pictata toata și înconjurată de o mandorlă de culoarea roșu aprins din care emană raze strălucitoare. Această icoana are și numele „Cum să Te numim?”, provenind din textul Maicii Domnului din ceasul I, înscris de-a lungul marginii strălucirii emanate de la Maica Domnului: „Cum Te vom numi, Fericita Nascatoare de Dumnezeu. Rai, ca și când ai strălucit Soarele Adevărului; Paradis si Culoare de nestricăciune; Fecioară, parcă ai fi nestricăcioasă; Maică curată, care il porti in brațele tale sfinte pe Fiul, Dumnezeul tuturor.Fecioara Sfanta roagă-te ca sufletele noastre să fie mântuite”.

Imaginea iconografică a Preasfintei Maicii Domnului, sub picioarele căreia a fost înfățișată inițial secera lunii, ilustrează cuvintele Apocalipsei Sf. Ioan Teologul: Și un mare semn s-a arătat în cer: o femeie îmbrăcată în soare; luna este sub picioarele ei și pe capul ei este o coroană de douăsprezece stele... Și ea a născut un copil de parte barbateasca, care va stăpâni toate neamurile cu un toiag de fier; iar copilul ei este iubit de Dumnezeu care va sedea de-a dreapta tronului Său (Apoc. 12:1, 5).

Există scrieri istorice că această icoana

Istoria icoanei miraculoase a Maicii Domnului „Cerul binecuvântat” Dedinovskaya: Icoana Maicii Domnului ”Cer plin de Har” (XIV)sau Cerul Binecuvantat

Pe 8/21 septembrie 2015, de sărbătoarea Nașterii Preasfintei Maicii Domnului, s-a întâmplat o minune cu adevărat mare! În timpul vizitei sale în pământul Luhovitsk, guvernatorul diecezei Moscovei, Mitropolitul Krutiților și Kolomna Yuvenaly, a predat bisericii noastre Icoana Facatoare de minuni in Dedinovo, odinioară profanata fiind impuscata si care a fost restaurata (în timpul regimului fără Dumnezeu, icoana a fost împușcată, în timpul restaurării din corpul icoanei au fost scoase mai mult de 150 de gloante )

În biserica noastra, slujbele de rugăciune sunt săvârșite săptămânal în zilele de sâmbătă în fața- icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Cerul Binecuvântat” Dedinovskaya, iar Sfânta Fecioară, prin rugăciuni, dăruieste darurile si minunile ei tuturor celor care ii cer.

Cuvine-Se cu adevarat sa Te fericim pre Tine, Nascatoare de Dumnezeu, Cea pururea fericita si preanevinovata si Maica Dumnezeului nostru.

Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pre Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pre Tine, Cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Doamne miluieste! Doamne miluieste! Doamne miluieste!

În a doua jumătate a secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, icoana era sărbătorită de două ori pe an: pe 6 martie și în Duminica Tuturor Sfinților. Vineri după Sf. Liturghie, înaintea icoanei se slujesc rugaciuni cu acatist si se face sf.Aghiazma dupa care se face binecuvântarea cu Sf.Aghiazma..

Mari daruri darueste Maica Domnului celor ce ii cinstesc icoanele si i se citeste acatistu in fata icoanei,macar de citit povestea icoanei,si asa veti fi mereu pomeniti in rugaciune de catre Nascatoarea de Dumnezeu la tron Sf.Treimi.

Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea puru­rea fe­ricită și prea nevinovată și Maica Dumne­zeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de ase­mănare decât serafimii, ca­re fără stri­că­ciune pe Dumnezeu Cu­vântul ai născut, pe tine, cea cu ade­vărat Năs­cătoare de Dumnezeu, te mărim.

Maica Domnului ne protejeaza si ne ocroteste mereu - Fericita este casa si familia care are in casa icoana Maicii Domnului! Cadoul ideal pentru nunti,casa nou-simbolizand BINECUVANTAREA si OCROTIREA FAMILIEI

Mari daruri darueste Maica Domnului celor ce ii cinstesc icoanele si i se citeste acatistu in fata icoanei,macar de citit povestea icoanei,si asa veti fi mereu pomeniti in rugaciune de catre Nascatoarea de Dumnezeu la tron Sf.Treimi


Text si imagine preluate de pe grupul Manastirea Frasinei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  "Intr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea intr-o sala de gimnastica, scria :  "În vara aceasta ...