joi, 5 martie 2020

Planuri de casă nouă

Vindem Ieftin
Cu ceva ani în urmă, o familie de prieteni de-ai mei din București visau să aibă o casă a lor. O casă „pe pământ” și nu un apartament de bloc dintr-o zonă oarecare, situat eventual la etajele superioare. Nu era chiar un moft. O casă le-ar fi permis oarece intimitate; în plus, în această manieră își puteau alege vecinii, anturajul, mediul de viață.
Ca atare și-au construit o strategie pe termen lung. Într-o primă fază, au strâns banii necesari, sau, cel puțin, o parte din ei ca și „fond de pornire”, pentru realizarea fazelor preliminare și achitarea unui acont. În tot acest timp au căutat locul de construcție, ca și teren și zonă, dar nu singuri, ci împreună cu prietenii pe care și-ar fi dorit ca vecini. Pe măsură ce strângeau parte din suma de bani necesară, au căutat și alte resurse financiare, mergând până la credite bancare și împrumuturi de la prieteni și rude.
În fine, au cumpărat terenul într-o zonă liniștită a capitalei. Apoi au continuar demersurile: planul arhitectural, asiguratea utilităților, proiectele necesare pentru construcție.
În momentul în care demararea construcției era îminentă, au început să își procure materialele de construcție pentru casa lor de vis din București. O variantă mai simplă a fost să comande materialele de construcții online; era o variantă mai simplă, mai comodă și mai rapidă, doar la un clic distanță, cu posibilitatea achiziționării unei game mult mai largi de materiale de construcție, cu un cost mai convenabil și cu posibilitatea livrării produselor achiziționate direct pe șantier. Concomitent au angajat echipa de constructori și au început atât lucrările de construcție a casei propriu-zise cât și amenajarea terenului din jur și asigurarea utilităților: surse de electricitate, gaze naturale, apă și evacuarea apelor reziduale.
Odată construcția prinzând contur, au început și amenajările, atât cele interioare, cât și cele exterioare. Obiectivul era construirea unei clădiri funcționale, moderne, elegante și confortabile, în mijlocul unei grădini aerisite, luminoase și deschise.
Acum sunt fericiții posesori ai locuinței mult visate: confortabile, puțin costisitoare ca și întreținere, și desigur cu acces facil la liniile de transport în comun. Și în plus într-o zonă extrem de liniștită a Bucureștiului, departe de traficul, poluarea și zgomotul orașului.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Replici inteligente

 REPLICI INTELIGENTE Un student al timpului, de rară inteligență, Greșește-ntr-o bună zi și face o imprudență. Ocupă neinvitat, masa profeso...