marți, 24 martie 2020

Cristale magice pentru Vărsător

 Până nu de mult, nu credeam în astrologie. Multă vreme nici nu ştiam că astrologia există sau a existat vreodată, asta pentru că nu avusesem acces la asemenea informații. Dar pe măsură ce am început să am acces la informațiile respective, a inceput să mă intereseze subiectul, la început doar dintr-o curiozitate asociată cu amuzamentul. Curând am simțit că unele date și informații legate de persoana mea și persoanele apropiate și zodia natală se potrivesc.
Să iau de pildă persoana mea. Sunt născută în zodia Vărsătorului. Se spune că nativii născuți sub acest semn zodiacal au ca și trăsătură comună excentricitatea și non-conformismul. Aici se cam potrivește din plin, sau cel puțin așa îmi place să cred. Nu sunt nici pe departe o tipicară și nici nu îmi place să fiu. Mai mult chiar, mă plictisesc teribil să fac aceleași lucruri pe timp îndelungat, de aceea încerc să schimb cel puțin metodele de lucru, în condițiile în care sunt nevoită să îndeplinesc sarcinile de serviciu, iar atunci când trebuie să stau mai mult timp în același loc, încerc să îmi găsesc de lucru, folosindu-mă de hobby-uri.
Iată mai succint prezentarea zodiei Vărsător:
Zodia Vărsător este deschizătoare de drumuri, cea pentru care nu există „nu se poate'. Relațiile, viața profesională, dragostea și căsnicia sunt influențate de trăsăturile lui dominanteRepere în zodia Vărsător
  • Planeta guvernatoare pentru zodia Vărsător: Uranus
  • Elementul esențial pentru zodia Vărsător: Aerul
  • Piatra prețioasă reprezentativă pentru zodia Vărsător: ametistul
  • Metalul reprezentativ pentru zodia Vărsător: plumbul
  • Culoarea caracteristică pentru zodia Vărsător: albastru
  • Ziua favorabilă pentru zodia Vărsător: sâmbăta
  • Numere norocoase pentru zodia Vărsător: 2, 5, 7
Personalitatea celor născuți în zodia Vărsător
Nativul în Zodia Vărsător este mereu cu un pas înaintea tuturor și a vremurilor sale. Este greu de ținut pasul cu el, ținând cont de trăsăturile lui dominante:
  • inteligență creativă;
  • idealism și altruism;
  • putere de anticipație;
  • energie multă și bine dozată;
  • responsabilitate și angajare;
  • exigență maximă;
  • dificultate în acceptarea opoziției.
Femeia din zodia Vărsător este intimidantă prin:
  • capacitatea de adaptare la toate cerințele sociale;
  • curajul de a lupta de la egal la egal cu bărbații;
  • comportamentul histrionic;
  • originalitatea și lipsa de prejudecăți.
Profilul profesional al nativilor din zodia Vărsător
  • viziune și capacitate de anticipare;
  • originalitate în soluții;
  • nervozitate exagerată în condiții de campanie;
  • creativitate, inclusiv de natură artistică;
  • pretenții exagerate de la cei din jur.
Ca lider, bărbatul din zodia Vărsător va obține rezultate senzaționale, va ține echipa sa mereu pe primul loc în top, dar cu ce sacrificii din partea coechipierilor săi. Pentru că bărbatul din zodia Vărsător nu-și dă seama că nimeni nu se compară cu el ca energie și inteligență și cere de la cei din jur mai mult decât pot. Este talentat pentru comunicare, vânzări, activități artistice și conexe. Este un profesor și un mentor fascinant care va ști să-și transmită în mod ingenios și spectaculos mesajul.
Femeia din zodia Vărsător, din dorința de a combate inegalitățile de gen, riscă să se masculinizeze. Ceea ce o salvează întotdeauna este plăcerea de a fi, totuși, femeie, cu toată eleganța și strălucirea de rigoare. Alteori, este posibil să reacționeze la dificultăți și refuzuri în mod teatral, aproape isteric, însă rotițele vor merge nestingherit în spatele acestor scene. Fiind preocupată de soarta fiecăruia și a tuturor, i se potrivește o carieră didactică, în medicină și asistență sanitară sau în asistență socială.Dragosta și căsnicia celor născuți în zodia Vărsător
Bărbatul născut în Zodia Vărsător iubește libertatea și are atâtea valori de cultivat încât e greu să-și piardă capul în dragoste. Nu este de așteptat să se căsătorească în „săptămâna chioară' ci la maturitate, cu calm, pe baza toleranței reciproce și a unei depline comunicări cu partenera. După care nu va da pe dinafară de afecțiune și senzualitate, dar va fi un confesor de nădejde, un partener de discuții inteligent și, cel mai important, un soț pentru care egalitatea deplină în drepturi chiar funcționează.
Femeia din zodia Vărsător, în lupta ei pentru a nu fi mai prejos decât bărbatul, devine uneori rigidă, tăioasă, intransigentă. Inima ei poate fi deblocată cu gesturi foarte subtile care să dovedească o înțelegere profundă a naturii ei interioare luxuriante. Ca mamă, cineva ar fi bine s-o tempereze, pentru că e genul de pasăre care-și aruncă puiii în apă, convinsă că vor înota instinctiv; apoi aleargă în sus și-n jos pe mal, cu sloganuri mobilizatoare. Le cere mult, uitând de limitările specifice vârstei. Dar o face în așa fel încât obține, în cele din urmă, ceea ce și-a propus, iar copiii o divinizează pentru toate eforturile la care i-a supus.
Cum stau cu sănătatea cei din zodia Vărsător?
Toată această cavalcadă prin viață a celor din zodia Vărsător are prețul ei: nu stau foarte bine cu nervii, iar stresul se concretizează imediat în manifestări psiho-somatice: palpitații, insomnie, anxietate. Depresie, nu, pentru că n-au timp de depresii. Din punct de vedere fizic, cele mai sensibile sunt picioarele – pot suferi fracturi, entorse și probleme de circulație, inclusiv varice. Atenția împărțită în mai multe direcții și graba permanentă îl predispune pe cel născut în zodia Vărsător la accidente de tot felul.
Zodia Vărsător este zodia deschizătorilor de drumuri care te provoacă mereu să-ți depășești limitele și să ții pasul cu ei.

 Femeie fiind, la un moment dat am descoperit podoabele, bijuteriile, care ne fac mai frumoasă atât viața cât și înfățișarea. Printre acestea, m-au fascinat cristalele, pietrele semiprețioase, care înveselesc privirea prin colorit și sclipire. Cu atât mai mult, mare mi-a fost curiozitatea să aflu cât mai multe din legăturile dintre cristale și zodii. Cu atât mai mult m-a preocupat să aflu ce sristale se potrivesc zodiei Vărsătorului.
ametist piatra semipretioasa Ametistul este principalul cristal ce se „lipește” perfect zodiei Vărsătorului. Ametistul este considerată una dintre cele mai frumoase pietre prețioase. Datorită culorii sale spectaculoase, care poate varia de la violet la purpuriu, această piatră semiprețioasă este una dintre cele mai valoroase varietăți de cuarț.
Unii susțin că ametistul poate transforma energia în iubire, poate combate stresul și poate induce purtătorului o stare de liniște sufletească.
În Antichitate, pe lista celor mai rare pietre se află ametistul, iar în anumite religii, acesta are o încărcătură spirituală deosebit de puternică. De pildă, în India era considerată piatra brahmanilor, pentru celți era „piatra druizilor”, iar budiștii îi atribuiau capacități de purificare, astfel era considerată prin excelență „piatra evoluției pe treptele spiritualității”.
În trecut, era supranumită piatra episcopală deoarece era dăruită episcopilor creștini atunci când erau învestiți. Se spune că preoții erau feriți de vicii, iar această nestemată îi ajuta să-și respecte jurământul de castitate. De asemenea, ametistul reprezenta în multe culturi pietatea, smerenia și sinceritatea.
În concepția grecilor, ametistul aducea multă dragoste și fericire persoanelor care purtau bijuterii împodobite cu o astfel de piatră. De asemenea, aceștia mai credeau că cei care savurau licoarea dintr-o cupă de ametist erau mai puțin predispuși riscului de a se îmbăta sau de a fi otrăviți.
Unele surse consideră că în funcție de nuanțele de culoare, ametistul se poate împărți în mai multe categorii:

  • Ametistul lavandă (violet) – se spune că aduce lumină și dragoste. Face legătura între inimă și vorbire. Dacă culoarea este mai deschisă, unii consideră că facilitează activitatea cerebrală.
  • Ametistul Chevron sau Marmorat are capacități de stimulare a sistemului imunitar. Unii relatează că acest tip de ametist poate contribui la găsirea unei soluții la orice problemă. De asemenea, poate ajuta la eliminarea stresului.
  • Ametistul ananas are un rol esențial în ceea ce privește stimularea imaginației.
  • Ametistul lila care are o nuanță pală – este extras din zona Maramureșului, are o vibrație înaltă și subtilă armonizatoare.
  • Ametistul verde (vermarin) mai este denumit și Prasiolitul, denumire de origine greacă ce provine de la cuvintele „prason” – „praz” și „litos” – „piatră”.
Granatul este o altă piatră semiprețioase cu virtuți terapeutice asociată Vărsătorului

ESTE:

O piatra a fertilitatii, a sanatatii, a energiei
Daca este oferita cadou, este simbol al fericirii, iubirii si fidelitatii
O piatra a angajamentului total, a devotamentului, a dragostei, a stabilitatii si ordinii

ASIGURA PROTECTIE:

Protejeaza impotriva accidentelor care au la baza pierderi de sange.
Protejeaza sotiile, mamele, familia

AJUTA LA:

La atingerea scopurilor
La depasirea complexelor de inferioritate
La rememorarea viselor
La depasirea perioadelor de criza din viata individului

AMPLIFICA, STIMULEAZA, SPRIJINA, FACILITEAZA:

Spiritul de initiativa, respectul de sine, inteligenta, imaginatia, ambitia, increderea, creativitatea, vointa, spiritul de responsabilitate, memorie, capacitate de invatare
Atrage succesul in afaceri
Favorizeaza relatiile, cooperarea
Mareste efectele celorlalte cristale alaturi de care este purtat

REDUCE, SCADE, OPRESTE, INHIBA:

anxietatea, depresia, stressul exemanelor sau competitiilor

ADUCE, CONFERA, INSPIRA:

Putere, forta vigoare, emergie, rezistenta, protectie, vindecare
Afectiune, compasiune, caldura, iubire profunda, popularitate, prietenie, magnetism, pasiune
Succes in afaceri, abundenta, succes, respect

BUN PENTRU:

Bun pentru meditatie si rugaciune
Pune in legatura cu vietile anterioare
Trebuie purtat in perioade de tristete si mari suferinte sau in perioade de negociere

EFECTE ASUPRA SANATATII. CRISTALOTERAPIE.

Puternic rol protector asupra sanatatii
Intareste, purifica si vitalizeaza organismul
Benefic in caz de infertilitate, intoxicari, hipotensiune, anemie, inflamatii, hemoragii, pietre la rinichi, operatii chirurgicale
Benefic pentru sistemul circulator, inima, piele, plamani, hormoni, ficat, rinichi, pancreas, sange, coloana vertebrala, splina, tiroida, ochi
Bun stimulent sexual
Echilibreaza menstruatia
Imagini pentru topaz Topazul deține anumite proprietăți terapeutice, influențând pozitiv starea emoțională a persoanei care o poartă.
Iată câteva din beneficiile pe care le poate aduce această piatra prețioasă purtătorilor:
  • Stimulează gândirea creativă;
  • Atrage energii pozitive și respinge energii negative;
  • Aduce echilibru interior;
  • Funcționează ca un catalizator pentru aptitudinile personale;
  • Îndepărtează depresia și alungă insomniile;
  • Sporește capacitatea de a depăși orice fel de temere;
  • Potențează încrederea în sine;
  • Îi ajută să se elibereze de emoții dificile;
  • Favorizează instalarea unei stări de spirit pozitive.
Combinația dintre ametist și turcoaz se pare că este și mai benefică.

Proprietăţile turcoazului

Foarte eficace, acest cristal oferă confort spiritului şi bună dispoziţie corpului. Fiind o piatră protectoare, a fost utilizată pentru amulete din cele mai vechi timpuri. Este cunoscută pentru faptul că-şi schimbă culoarea în caz de infidelitate din partea altora şi atunci când ceva rău se apropie. Favorizează armonia spirituală şi creează posibilitatea comunicării cu lumea fizică şi lumile spirituale. Plasată pe al treilea ochi, măreşte intuiţia şi face meditaţia mai profundă.
Proprietatile pietrelor semi-pretioase asupra organismului nostru - turcoazul si ametistul 2

Cum acţionează turcoazul asupra chakrelor?

Pe chakra gâtului, înlătură vechile angajamente şi inhibiţiile şi permite sufletului să se exprime mai mult. Ajută la explorarea vieţilor anterioare, arătând permanenţa croirii „destinului” şi a faptului că acesta depinde de ceea ce facem în fiecare moment. Turcoazul este o piatră de purificare, care înlătură energia negativă şi elimină ceaţa electromagnetică ce poate persista în nivelele mentalului, oferind protecţie împotriva poluanţilor din mediul înconjurător. Echilibrează şi aliniază toate chakrele cu corpurile subtile, pune în acord planul fizic cu cel spiritual. În gândirea esoterică tradiţională, turcoazul uneşte pământul şi cerul, reunind energiile masculine şi feminine. Este o piatră cu energiile echilibrate ce favorizează dezvoltarea spirituală personală, ajută în reglarea problemelor în manieră creativă şi atenuează nervozitatea atunci când vorbim în public. Este favorabilă tuturor proceselor de evoluţie spirituală. 

Proprietăţile ametistului

Ametistul este una din varietăţile de cuarţ, este o piatră foarte frumoasă, culoarea ei poate fi violet deschis până la violet închis sau purpură. Numele ei vine din grecescul “amethystos” care are la bază cuvântul „methy” ce înseamnă vin, împotriva beţiei. Potrivit credinţelor de-a lungul timpului, cei care consumau băuturi din vasele de ametist, nu se îmbătau. Este numită şi „piatra înţelepciunii” sau „piatra episcopală”, stimulează încrederea, stăpânirea de sine, dezvoltă capacităţile extrasenzoriale, clarviziunea, înlătură teama de evenimente nefaste şi de atacuri, dezvoltă puterea de a lua decizii.

Cum acţionează ametistul asupra energiilor noastre?

Purtată pe corp sau ţinută în apropierea corpului, amplifică potenţialul intelectual şi spiritual, reduce stresul,Proprietatile pietrelor semi-pretioase asupra organismului nostru - turcoazul si ametistul 3 stimulează curajul şi intuiţia, diminuează insomniile, decepţiile. Ametistul ajută la eliminarea din propria viaţă a unor vicii şi dependenţe de substanţe toxice, înlătură migrenele, afecţiunile sistemului nervos central, ale sistemelor endocrin şi digestiv, stabilizează glicemia. Această piatră are proprietatea de a transforma energiile malefice în energii benefice, generând armonie, linişte şi pace. Poate fi folosit în componenţa unor bijuterii ( mărgele, cercei, broşe medalion ) iar în casă sub formă de clustere, pomişori, statuete, etc. Se purifică la lumina soarelui, în apă curgătoare, în pământ, în nisip, folosind muzica sacră, folosind arome (beţişoare parfumate, uleiuri volatile), sunete de clopoţei. Este piatra chakrei din creştetul capului – Sahasrara, echilibrează la toate nivelurile, activează toate chakrele şi amplifică biocâmpurile. Este folosit şi ca podoabe pe veşmintele preoţilor, este piatra care amplifică puterea rugăciunii şi a meditaţiei, ajută la o mai mare conectare cu ghizii spirituali, deschide noi căi spre elevare spirituală şi spre iluminare.

Desigur, cristaloterapia poate juca un rol benefic pentru fiecare zodie în parte. Si pentru toate zodiile în ansamblul lor. Avantajul ar fi că pietrele prețioase și semiprețioase utilizate în acest scop pot fi folosite și ca podoabă, putând fi montate în bijuterii de o rară frumusețe. Și ce își poate dori mai mult o femeie?
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...