joi, 20 iunie 2024

***

 

"Este gresit să crezi că trebuie să citeşti toate cărţile pe care le cumperi, pentru că este  o prostie să-i critici pe cei care cumpără mai multe cărţi decât vor putea citi vreodată…

Ar fi ca și cum ai spune că ar trebui să folosești toate tacâmurile sau paharele, șurubelnițele sau sfaturile despre burghiu pe care le-ai achiziționat înainte să le cumperi.

Sunt lucruri în viață din care trebuie să avem mereu destule provizii, chiar dacă vom folosi doar o mică parte.

Dacă, de exemplu, considerăm cărțile drept medicină, înțelegem că e bine să avem multe acasă, decât puține: când vrei să te simți mai bine, atunci mergi la “dulapul cu medicamente” și alegi o carte, una la întâmplare, dar cartea potrivită pentru acel moment. Acesta este motivul pentru care ar trebui să ai mereu o multitudine de carti de unde sa alegi.

Cine cumpără o singură carte, citește doar acea carte și apoi uita de ea. 

Pur și simplu aplicați mentalitatea de consum pe cărți, adică considerați-le un produs de consum, un bun. Cei care iubesc cărțile știu că o carte este mai mult decât o marfă”.

✍️Umberto Eco, proprietarul a 50.000 de cărți


Buna dimineata !📚

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

†††

 Sonja Henie, zâna patinajului și a Hollywood-ului Sonja Henie s-a născut la Oslo pe 8 aprilie 1910 și a dominat patinajul artistic mai bine...