sâmbătă, 5 martie 2022

Visează la vară cu rutina de primăvară!

 Chiar dacă vremea de afară este atât de capricioasă şi de înşelătoare, chiar dacă se pare că iarna are ultimele sale răbufniri, uitându-ne în calendar constatăm că suntem deja cu un pas în(spre) primăvară.

Deja primăvară... Ce repede mai trece timpul! Aproape că uneori nici nu ne bucurăm de trăirea fiecărei clipe... Și cum este deja primăvară, trebuie să luăm în vedere cel puțin două aspecte:

  • Primăvara este un anotimp bine conturat, acea etapă a trecerii timpului în care întreaga fire se trezește la viață și ne umple organismul de forță și sănătate
  • Primăvara este preambulul verii, anotimpul torid al concediilor, în care vrem să ne simțim și să arătăm cât mai bine posibil.

 Cu toții visăm la vară și la vacanțe. Le programăm cu multe luni înainte și ne organizăm până în cele mai mici detalii. Iar aceste detalii includ și aspectul nostru fizic care trebuie ajutat pentru a se reface după suprasolicitările iernii și a reveni în forma sa maximă.

Mărturisesc că și eu mă resimt la contact cu capriciile vremii. Cu atât mai mult cu cât, încet dar sigur, înaintez în vârstă. Fenomenul este explicabil prin faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, organismul se uzează, funcțiile sale se uzează și încetinesc, iar capacitatea de regenerare scade și ea. Așa că, pentru a fi readus în formă bună și pentru a se menține așa, organismul are nevoie din ce în ce mai mult de sprijin din exterior.

Dacă în copilărie și prima tinerețe nu concepeam să folosesc produse cosmetice mai mult decât îmi era necesar pentru igiena personală tocmai pentru că nu aveam nevoie neapărată de așa ceva, cu timpul am conștientizat faptul că aveam nevoie din ce în ce mai mult de ajutor cosmetic. Primul semn a fost uscarea pielii mai expuse la exterior și supraîncărcarea acesteia cu celule moarte, degradate, ceea ce îi dădea un aspect tern, aspru, ușor ridat sau cu tendință la ridare. Pe lângă aspectul inestetic, îmi conferea și un disconfort din ce în ce mai accentuat prin senzația de usturime, mâncărime și senzația că pielea se transforma într-un soi de carapace care mă strângea tot mai mult.

Ca atare, trebuia să iau măsuri urgente, altfel riscam ca lucrurile să se agraveze.

  • În primul rând pielea s-ar fi degradat încet dar sigur. Pe lângă fenomenele deja prezente, totul ar fi evoluat spre ridare mai târziu, sau ceva mai devreme s-ar fi ajuns la crăparea pielii, suprainfectarea ei cu tot disconfortul legat de aceste probleme ce pot deveni din ce în ce mai greu de tratat dacă sunt neglijate.
  • Să nu neglijăm nici problemele de ordin psihic date de aspectul inestetic. Aș fi ajuns, poate, la retragerea din viața publică, la frustrări, la depresie.

Problema se poate oricând rezolva extrem de ușor, căci există numeroase produse cosmetice într-o gamă extrem de largă tocmai pentru a rezolva diversele probleme apărute la nivelul pielii, cum ar fi, de pildă, produsele din gama Rilastil Daily Care sau Rilastil Hydrotenseur, ca să nu dau decât două exemple. Cu ajutorul lor pielea va putea fi curățată mai ușor și mai în profunzime, va putea fi hidratată și hrănită, iar efectele se vor vedea în timp. Și este cu atât mai ușor și mai sigur cu cât fiecare produs este adaptat tipului de ten în parte, unele putând fi aplicate în momente diferite ale zilei (produse pentru zi, respectiv pentru noapte).

Și părul poate avea de suferit: va cădea mai mult, se va regenera mai greu, firele de păr vor avea vârfurile despicate... Femeile știu din plin acest lucru. Desigur, părul se poate tunde mai scurt pentru a se putea întreține mai ușor, dar această soluție nu este suficientă. Este nevoie adesea de formule speciale de șampoane, balsamuri, măști de păr, toate adaptate fiecărui tip de păr în parte și problemelor cu care se confruntă acesta.

Diversificarea este cu atât mai mare și mai benefică tocmai prin faptul că există formule diferite pentru femei, respectiv pentru bărbați, există formule adaptate problemelor specifice vârstei adolescenței. Întotdeauna când există o problemă se lucrează și la crearea unui mod de rezolvare a acesteia. Așa că dacă există bunăvoință, corpul fiecăruia dintre noi poate fi îngrijit și întreținut la orice vârstă pentru a fi menținut în parametri optimi.

Acum nu mai consider tratamentele cosmetice un moft, ci o necesitate. Mai mult, chiar un cadou pe care pot și trebuie să mi-l fac în mod constant de acum încolo, fără jenă, fără idei preconcepute cum că produsele cosmetice nu ar fi necesare. Orice mit legat de lumea produselor cosmetice poate fi confirmat sau infirmat, poate fi demontat la nevoie cu argumente bine fondate.

Vine primăvara... Curând vine și vara. Până atunci trebuie să ne reconsiderăm metodele de îngrijire a corpului pentru a face mai ușor trecerea spre sezonul cald. Dar trebuie să fim convinși că lucrurile nu se opresc aici și trebuie să acționăm ca atare. Corpul nostru trebuie îngrijit tot timpul anului, fără oprire, cu metode și produse specifice fiecărui anotimp. Doar așa poate fi menținut un echilibru fiziologic, biologic, metabolic la nivelul corpului, așa că orice tendință de dezechilibrare a acestuia să poată di corectată din mers, rapid și prompt, cu eficiență mare.

Articol scris pentru Spring Superblog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Hamlet de William Shakespeare Teme Imposibilitatea certitudinii Ceea ce îl separă pe Hamlet de alte piese de răzbunare (și poate de fiecar...