sâmbătă, 12 martie 2022

ORGRAN te ajută să creezi preparate pline de emoții pozitive

 Cu ani în urmă am avut ca elev într-una dintre școli un elev de care m-am atașat în mod deosebit. Și nu doar prin prisma poveștii sale de viață.

Andrei era un băiat extrem de liniștit și cu mult bun simț. Nu căuta niciodată să iasă în evidență prin excese de teribilism. Avea doar 9 ani când a venit singur la cabinetul medical din școală plângându-se că nu vede bine. Nu aveam cum să-l ajut prea bine, așa că i-am sugerat să meargă la un cabinet oftalmologic unde erau mai multe posibilități de investigații.

Nu știu dacă a apucat să ajungă sau nu la medicul oftalmolog, dar după nici două luni aflasem că ajunsese la spital în comă... Diabetică... Foarte greu a reușit să fie echilibrat, a durat luni bune de ajustare a tratamentului până să fie adus pe linia de plutire.

Între timp aflasem povestea lui de viață. Orfan de mamă, cu un tată debusolat care probabil îl brusca destul de des, ajunsese, el și fratele mai mic să fie crescuți de bunic. Mai mult ca sigur diabetul i s-a declanșat pe fond de stres.

Pentru un copil, dieta pentru diabet poate fi frustrantă. Practic îi raționalizezi zahărul și dulciurile, tocmai acele produse alimentare pe care copiii le adoră și le consumă extrem de frecvent. Dar se pare că Andrei se străduia din răsputeri să respecte regimul alimentar.

După 2-3 ani, cei doi frați s-au mutat la alte școli, apropiate una de cealaltă. Dar încă mai aflam vești despre Andrei de la cabinetul medical din acea școală. La un moment dat diabetul nu a fost singura pacoste de care Andrei avea parte. A fost diagnosticat și cu boala celiacă sau intoleranța la gluten, ceea ce însemna pentru el alte restricții alimentare la care făcea față în mod eroic. Pe lângă dieta pentru diabet trebuia să țină și o dietă fără gluten.

Atunci era o adevărată aventură să poți ține o astfel de dietă. Produsele fără gluten erau puține. Acum există o gamă mult mai largă de produse delicioase fără gluten: biscuiți, pâine uscată, paste... Cu ajutorul acestora se poate ține o dietă corespunzătoare aproape fără să simți restricțiile.

ORGRAN este salvarea nu numai pentru cei cu boală celiacă ci și pentru cei cu alergii alimentare, oferind produse fără gluten sau preparate vegane extrem de delicioase și care le oferă premizele pentru o viață normală.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Bărbatul - Adrian Păunescu Am dat un telefon la mine acasă, Am spus "Alo!" și-apoi am așteptat Și mi-a răspuns o voce-aproape gro...