sâmbătă, 12 martie 2022

Credit pentru dezvoltatorii imobiliari

 Este extrem de riscant de a începe o afacere în domeniul imobiliarelor. Dacă este vorba de locuinţe, trebuie să te gândeşti dacă ai cui le vinde sau cui le închiria. În oraşele mari universitare se pot găsi potenţiali clienţi în persoana studenţilor din provincie. Dacă este vorba de birouri iarăşi există problema valorificării lor şi iarăşi oraşele mari cu multe firme ce au nevoie de sedii de birouri oferă soluţia unor potenţiali ocupanţi. Dar şi oraşele mai mici au nevoie la un moment dat de o dezvoltare imobiliară serioasă.

Oricum ar fi, demararea unei afaceri în domeniul imobiliarelor poate fi o oportunitate de câștig dacă știi și reușești să te miști repede, cât se poate de repede. Asta înseamnă, pe lângă proiecte și planuri, și o sumă destul de mare de bani atât pentru demararea afacerii cât și pentru continuarea ei.

Este greu de crezut că cineva are din start banii necesari pentru demararea unei afaceri de mare amploare și pentru continuarea ei. Soluția ar putea fi reprezentată de credite. Prima opțiune ar fi un credit obținut de la bancă. Numai că un credit bancar presupune extrem de multe formalități: extrem de multă documentație, extrem de multe condiții de îndeplinit, adesea nu obții din start toți banii de care ai avea efectiv nevoie ba, mai mult, trebuie uneori să dai socoteală de modul de cheltuire a lor. Dobânzile sunt mari și pot crește în timp, ceea ce poate împovăra fiscal întreaga afacere.

O soluție de credit pentru dezvoltatorii imobiliari ce pot evita toate dezavantajele unui credit bancar este un credit IFN. Claret Credit este un IFN (Instituție Financiară Nebancară) înființat în anul 2013 care oferă soluții rapide, eficiente și la îndemână pentru toți cei care se află într-o situație care necesită un împrumut. Cu ajutorul Claret Credit se poate obține suma de bani necesară într-un timp scurt și fără a fi nevoit să parcurgi procedurile pe care le cere o bancă. Consultanții financiari de la credit pot pune în fața clientului cea mai bună ofertă pentru nevoile sale financiare, personale sau antreprenoriale.

Sumele ce pot fi obținute sunt extrem de variate. Pot fi substanțiale, semnificative (chiar și de 1-2 milioane de euro dacă este nevoie) sau mai reduse în funcție de nevoile de moment. Se pot obține credite pentru persoane fizice, cu garanții imobiliare sau ipotecare, sau credite pentru persoane juridice.

Clar și sigur aș opta pentru un credit IFN. Sincer vorbind, prima opțiune ar fi să-mi achiziționez sau să-mi construiesc o casă exact așa cum mi s-ar potrivi conform necesităților. Dar nu este nici de neglijat ideea de a achiziționa mai multe locuințe pe care să le pot închiria ulterior, obținând din chirii sume de bani deloc de neglijat, din care să-mi achit împrumutul și ulterior să pot să folosesc banii pentru alte nevoi stringente.

Construirea sau renovarea unui hotel care să poată fi (re)introdus ulterior circuitului turistic ar fi o altă idee bună de investiție, mai ales în condițiile în care nu s-a mai investit aproape nimic în ultimii (mulți) ani în acest sector de activitate. Și sincer vorbind este atât de mare nevoie de astfel de investiții. Și cu siguranță banii investiți în domeniul hotelier aduc mereu profit.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...