miercuri, 2 martie 2022

Raiul de pe balcon... sau din grădină

 Recunosc... Sunt extrem de obosită de ceva vreme și simt nevoia unui concediu. Sau măcar dacă aş profita de clipele libere din weekend. Ce-aș face?

Primul impuls ar fi să dorm. Sunt momente într-adevăr pic în lumea somnului și dorm ore în șir. Dar nu este o soluție. Atât pentru că somnul nu este niciodată suficient pentru o odihnă completă, dar și pentru că adesea ai nevoie de timp mai mult pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi.

Pasul următor? Hobby-urile. Avantajul? Stimulează părțile mai puțin folosite ale creierului, lăsând zonele epuizate să se odihnească și să se refacă.

Să facem un exercițiu de imaginație. Hobby-ul meu, în fine unul dintre ele, este cititul. Pasul următor? Evadarea din cei patru pereți ai camerei în care citesc la un moment dat... Unde? Afară... Nu neapărat pe o bancă în parc, deși ar fi o idee bună, căci aerul poate fi cu mult mai curat. Pentru cei care stau ceva mai departe de un parc dar au acces la un balcon cu vedere la un petec de spațiu verde sau la o grădină, într-un cartier liniștit departe de circulația orașului, cititul în aer liber este extrem de la îndemână. Nu este nevoie decât de o măsuță și câteva scaune pentru a amenaja un colț de relaxare.

Pentru cei cu un spațiu ceva mai generos se găsește și loc suficient pentru o bancă, eventual la umbra unui copac, unde se poate lenevi lejer lăsând gândurile să zburde oriunde în timp și spațiu.

Mi-e dor să petrec timpul liber în asemenea mod. Și o voi face cât de curând posibil...

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Românul Grigore Gheba 👏👏👏, cel care se zice că a scos la tablă o ţară întreagă şi care a scris probleme de matematică până în ziua dece...