duminică, 20 martie 2022

Femeia modernă refuză să fie PE STOP!

 Mulți ani de zile am trăit un adevărat coșmar legat de „acele zile” în care scurgerile menstruale erau excesiv de abundente și se prelungeau pe o perioadă de aproape o săptămână. În unele zile nu mă încumetam să ies măcar din casă, nicidecum să merg la muncă, iar atunci când totuși ajungeam încercam să iau toate măsurile de precauție posibile pentru ca sângele menstrual să nu se adune în bălți sub scaun sau sub picioarele mele. Totul s-a complicat în timp cu o anemie cruntă de care am scăpat cu greu și care a lăsat și acum urme.

E timpul totuși să spunem sus și tare că noi, femeile, vrem o viață #FARASTOP. Este un chin ca o perioadă mai scurtă sau mai lungă de menstruație abundentă să ne țină sechestrate în casă, legate de pat sau de toaletă, evitând mișcarea de teama că sângele menstrual va răbufni în toate direcțiile posibile, fără a putea fi oprit de nimic. Este o bătaie de cap uriașă să cauți produse de igienă personală extrem de sofisticate în aparență, destul de scumpe și de dificil de găsit în comerț în cantități suficiente și care până la urmă, după utilizare, ajung la lada de gunoi, fiind deșeuri extrem de periculoase ca și sursă de poluare și de infecție.

Soluția există în prezent: Femi.Eko® 

 

Cine este Femi.Eko® și ce sunt produsele menstruale sustenabile?

Femi.Eko® este un brand danez care invită femeile moderne din România să descopere produsele sustenabile, de igienă feminină, create cu grijă.

Cupele noastre menstruale, chiloții menstruali și absorbante reutilizabile fac ușor gestionabile și confortabile toate tipurile de flux menstrual, oferind protecție și în cazul incontinenței urinare, secrețiilor zilnice, transpirației abundente.

Gama sustenabilă, de produse ecologice, reutilizabile și sănătoase este dedicată femeilor cu menstruații normale sau abundente, adolescentelor, lăuzelor, post-partum și femeilor ce trec prin menopauză.

BENEFICIILE PRODUSELOR FEMI.EKO®

  • Super confortabile 
  • Economice 
  • Protecție aproape o zi întreagă, cu un singur produs
  • Utilizare între 2-5 ani
  • Materiale testate, naturale
  • Prietenoase cu zona intimă
  • Fără chimicale
  • Fără iritații 
  • Reutilizabile și reciclabile
  • Better for you, better for the planet

 O menstruație sustenabilă se poate realiza cu o gamă variată de produse: cupă menstruală, chiloți menstruali,absorbante reutilizabile, cu toate beneficiile menționate mai sus.

Dacă aș fi descoperit aceste produse la timpul respectiv, poate că viața mea ar fi fost altfel: mai comodă și mai sigură. Folosind în zilele delicate o pereche de chiloți menstruali Femi.Eko® în locul unor chiloți obișnuiți „blindați” cu absorbante totul s-ar fi schimbat radical. M-aș fi simțit protejată pentru o zi întreagă, iar la finalul zilei aș fi schimbat protecția, reutilizând ulterior perechea de chiloți deja folosită. Pur și simplu nu m-ar fi deranjat, neiritând pielea și zona intimă. Economia s-ar fi simțit în buget, produsul putând fi reutilizat de mai multe ori și putând fi reciclat în momentul în care nu s-ar mai putut folosi.În plus, fiind fabricați din materiale naturale, sunt mai ușor de tolerat la nivelul corpului, mai prietenoase cu organismul, evident de o calitate mai bună. În plus, produsul este extrem de versatil, putând fi folosit nu doar pentru zilele menstruale, ci și pentru situația în care apare fenomenul de incontinență urinară, protejând organismul și în acest caz.

Ideea folosirii acestor produse nu este o idee de fițe, nu este un moft, ci o necesitate, raportându-ne la cerințele lumii moderne, la condițiile pe care ni le dorim pentru a trăi decent, comod, economic din punct de vedere material și financiar. Nu numai că se face o economie folosind produse reutilizabile în loc de produse care se aruncă după folosire, și astfel se face o economie pe termen lung, dar și, simțindu-ne protejate, ne putem desfășura viața și activitatea în continuare, ca și cum nimic nu ne-ar împiedica s-o facem, eliminând absenteismul de la locul de muncă, pierderea oportunității efectuării unor activități și multe alte neajunsuri.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  21 de lucruri pe care nu le știai despre România: 1. Aproximativ o treime din Munții Carpați se află în România, oferind peisaje uimitoare...