luni, 27 noiembrie 2023

Carduri Cadou: Sursă de bucurie sau lipsă de creativitate?

 Se apropie sărbătorile de iarnă și ne gândim cu toții la cadouri, Ne dorim să oferim daruri tuturor celor draigi daruri de care să se bucure cu toții. Dar cum să alegem cadu=oul ideal?

Personal încerc să ofwe cadoul care să fie de folos celui care primește cadoul respectiv. Adică un lucru util care să fie de folos pe timp îndelungat, cum ar fi o geacă pentru bărbați de pe Answear,ro .


Ideea este că nu știu dacă obiectul respectiv i s-ar potrivi perfect, așa că mai degrabă aș opta pentru un card cadou (https://answear.ro/gift-cards), card cadou pe care persoana respectivă l-ar putea folosi așa cum crede de cuviință,dar poate fi ceva salutar atâta vreme cât nu ești suficient de apropiat de sărbătorit încât să știi ce i-ar plăcea să primească.

Un card cadou ar putea evita returnarea unui produs cumpărat deja care este posibil să nu fieă anumite gafe reprezentate de oferirea unor cadouri nepotrivite. de folos în totalitate celui care îl primește, dar ar putea fi folosit pentru achiziționarea unor produse absolut utile celui care face comanda respectivă.

Ca și anecdotică îmi aduc aminte de un episod din copilăria mea, Fusesem invitată la ziua de naștere a unei verișoare. Cum nu avram ce cadou să-i fac, a trebuit să renunț la o carte la care țineam mult , dar care părea un cadou perfect., Ajunsă acasă la ea, am constatat cu surprindere, neplăcută pentru mine, deși nu am comentat, că verișoara mea mai primise încă vreo 2-3 cărți identice de la alți copii învitați. Ce bine ar fi fost dacă ar fi existat varianta unui card cadou la vremea aceea..

Trecând peste asta... Un card cadou permite celui care îl primește să-l folosească pentru a-și lua exact ceea ce ar avea nevoie în momentru respectiv, chiar dacă mai adaugă și el o sumă oarecare de bani pentru a plăti cumpărăturile.. Nu poate fi considerat un semn de impolitețe atâta vreme cât evită oferirea unor cadouri total nepotrivite,

Cândva se practica ideea oferirii unei sume de bani, în loc de cadouri în obiecte, sumă de bani ce putea fi folosită pentru cumpărarea unui obiect util.ca și cadou. Ideea este că ar trebui să fii prea apropiat de persoana respectivă pentru a ști ceea ce i s-ar potrivi ca și cadou și de a evita o eventuală gafă sau să te străduiești să cumperi tocmai acel cadou universal valabil care poate fi de nerefuzat.

Articol scris pentru Superblog 2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  21 de lucruri pe care nu le știai despre România: 1. Aproximativ o treime din Munții Carpați se află în România, oferind peisaje uimitoare...