luni, 6 mai 2024

***

 

21 de lucruri pe care nu le știai despre Coreea de Sud:


1. Coreea de Sud este cunoscută pentru creșterea economică rapidă din a doua jumătate a secolului XX, denumită adesea „Miracolul de pe râul Han. "


2. Țara este un lider global în tehnologie, găzduiesc giganți electronice precum Samsung și LG, precum și producători de automobile precum Hyundai și Kia.


3. Coreea de Sud are un serviciu militar obligatoriu pentru toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, din cauza tensiunilor sale în curs de desfășurare cu Coreea de Nord.


4. Alfabetul coreean, Hangul, a fost creat în secolul 15 de regele Sejong cel Mare. Este lăudat pentru designul său științific și ușurința de a învăța.


5. Coreea de Sud este un jucător important în industria divertismentului, K-pop și dramele coreene bucurându-se de popularitate internațională, conduse de grupuri precum BTS și Blackpink.


6. Țara a găzduit Jocurile Olimpice de vară din 1988 de la Seul, Cupa Mondială de Fotbal 2002 împreună cu Japonia și Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la Pyeongchang.


7. Coreea de Sud este unul dintre cei mai buni exportatori de produse cosmetice din lume și este cunoscută pentru industria sa de frumusețe și îngrijire a pielii, tendințe precum cremele BB și măștile de foi câștigând popularitate globală.


Opt. Bucătăria coreeană se remarcă prin varietatea sa de garnituri, sau banchan, kimchi (legume fermentate, de obicei varză sau ridiche) fiind cele mai cunoscute.


Nouă. Insula Jeju, o insulă vulcanică în largul coastei sudice, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și o destinație populară de vacanță pentru coreeni și turiștii internaționali.


Zece. Zona Demilitarizată (DMZ) dintre Coreea de Sud și Nord este una dintre cele mai puternic fortificate granițe din lume, totuși a devenit un refugiu unic al faunei sălbatice de-a lungul anilor.


11 ani. Coreea de Sud este liderul mondial în conectivitatea la internet, având cea mai rapidă viteză medie de conexiune la internet din lume și penetrare extinsă în bandă largă și în rețeaua mobilă.


12 ani. Țara are un sistem educațional de înaltă presiune, elevii urmând un program riguros de studiu, parțial datorită importanței acordate realizării educaționale.


13 ani. Taekwondo, o artă marțială coreeană, este atât sport național, cât și moștenire culturală, rădăcinile sale datând de peste 2.000 de ani.


14 ani. Țara are un sistem unic de îmbătrânire în care o persoană este considerată la naștere un an și câștigă încă un an la Anul Nou, nu de ziua sa.


15 ani. Capitala Coreei de Sud, Seul, este o metropolă plină de viață care îmbină zgârie-nori moderni, metrouri de înaltă tehnologie și cultura pop cu temple budiste, palate și piețe de stradă.


16 ani. Turnul Lotte World din Seul este a cincea cea mai înaltă clădire din lume, având o înălțime de 555 de metri (1.819 picioare) înălțime.


17 ani. Coreea de Sud are o cultură vibrantă de cafea, cu o densitate mare de cafenele în orașele și orașele sale, reflectând dragostea crescândă a populației pentru cafea.


18 ani. Hallyu, sau Valul Coreean, se referă la popularitatea globală a economiei culturale din Coreea de Sud, exportând cultura pop, divertisment, muzică, drame TV și filme.


19 ani. Țara operează o taxă unică de „junk food”, având ca scop reducerea consumului de alimente bogate în calorii și valoare nutrițională scăzută.


20 de ani Seongsan Ilchulbong, cunoscut și sub numele de Sunrise Peak, este un con de tuf format din erupții hidrovulcanice pe un fundal de mare puțin adâncă, oferind una dintre cele mai bune priveliști la răsărit din insula Jeju.


21. Coreea de Sud a implementat diverse inițiative ecologice și durabile, cu scopul de a reduce amprenta de carbon și de a promova sustenabilitatea mediului, inclusiv investiții semnificative în tehnologia verde și energia regenerabilă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  WILLIAM SHAKESPEARE  William Shakespeare is arguably the most famous writer of the English language, known for both his plays and sonnets....