duminică, 2 octombrie 2022

Home & Lifestyle cu Answear – atmosfera perfectă pentru storytelling

 E toamnă iar...  Se simte din lumina din ce în ce mai palidă a soarelui, din răcoarea ce ne înconjoară, din frunzele galbene sau ruginii ce încep să alunece ușor spre pământ, din umezeala rece din aer, din ziua din ce în ce mai scurtă... 

Nu mai ai chef de plimbările din ce în ce mai lungi prin parc și simți nevoia să te retragi în intimitatea caldă a căminului propriu. Îți strângi bijuteriile de pe corp, punându-le la locul lor în dulap (https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/decoratii-si-accesorii/standuri-si-organizatoare-pentru-bijuterii).

Resimți oboseala și te lași alene într-un fotoliu. Un fior te cuprinde și tragi peste picioare unul din  pledurile moi  și călduroase pe care le puseseși din vreme la îndemână. Începi să simți căldura propriului corp păstrându-se sub acoperirea pledului și simți cum te cuprinde o moleșeală plăcută. Abia mai vezi pozele din colțul camerei. Dacă nu ai vedea licăririle ramelor foto deosebite în care ai înrămat pozele tale ce reflectă lumina venita de afară sau de la veioza de la capul patului ai fi zis că nu mai sunt acolo și că au dispărut în neant.

Simți că este momentul propice să citești ceva. Îți iei o carte de pe noptieră. Îți este prea lene să iei o carte din dulap, deși te gândești că la un moment dat va trebui s-o faci și pe asta, tocmai pentru că simți o dorință nebună de a reciti cărțile citite cândva, demult, si totodată de a citi câte o carte nouă despre care ai auzit doar lucruri bune.

Îți place să citești dintr-un motiv anume: că îți plac poveștile. Îți place să povestești altora, dar mai ales îți place să ți se povestească. Și știi extraordinar de bine că fiecare carte are povestea ei și că mai ascunde în ea multe alte povești tainice pe care le dezvăluie doar cititorului la fiecare lectură. Așa că te afunzi în lectură ca într-o poveste plină de magie.

La un moment dat literele parcă se deformează sub povara întunericului, așa că aprinzi o veioză pentru ca sub imperiul luminii să poți citi mai departe. Și continui lectura. Simți deodată că povestea cărții se transformă într-un film. Personajele trăiesc, se mișcă, vorbesc, simt... Totul prinde mișcare, culoare, lumină, parfum și sunet. Chiar tu, cititorule, ești un personaj adânc ancorat în realitatea cărții. Și simți că nu te poți opri din citit și nu poți lăsa cartea din mână până când nu o termini. Și indiferent dacă o termini sau nu, cu siguranță cartea își va prelungi povestea sa în visurile tale, parcă dorind să te îndemne să citești mereu altă și altă carte.

Curând lași cartea din mână. Oboseala te cuprinde. Îți zici că trebuie să continui lectura, dar a doua zi , după ce te vei fi odihnit suficient pentru a putea rerăi din plin experiența altor ore de lectură intensă.

Articol scris pentru SuperBlog 2022


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  HAMLET DE William SHAKESPEARE Tragedia lui Hamlet, Prinț al Danemarcei, adesea scurtată la Hamlet este o tragedie scrisă de William Shakes...