duminică, 23 octombrie 2022

Redecorarea locuinței în ton cu actualitatea

 Poate că suntem sentimentali... Sau cine poate ști ce tip de gândire putem avea. Dar aproape fiecare dintre noi visează să aibă o locuință proprie. Oricât de mică sau de mare ar fi, este acel loc numit „acasă”, acel loc unde ne simțim in propria zonă de confort și de siguranță, de unde plecăm cu greu și în condiții extreme, doar atunci când viața și siguranța ne sunt și le simțim amenințate. Și poate nici atunci.

Poate tocmai de aceea ne construim locuința într-un asemenea mod încât să corespundă cât mai bine necesităților noastre de viață și de activitate în interiorul ei, Și odată cu trecerea timpului ne străduim să facem mereu schimbări în interiorul și în afara ei tocmai pentru a corespunde permanent, atât cât se poate, condițiilor de viață în continuă schimbare.

Ne schimbăm mobila și aparatura electrocasnică la anumite intervale de timp pentru a înlocui o piesă veche, uzată și adesea deteriorată cu una nouă, funcțională, și aproape mereu mai eficientă și mai performantă. Dar acordăm aceeași atenție și uneori chiar mai mult zidurilor clădirii: lucrăm la ele, mai rar, ce-i drept, pentru a le reface structura de rezistență. Dar cu mult mai des lucrăm la straturile mai superficiale, tencuială și var, care se murdăresc și se degradează mult mai ușor și mai des, tocmai pentru a le reda starea de prospețime, de curățenie, luminozitate și prospețime.

Dacă la început cel mai la îndemână pentru a (re)decora pereții era varul, din ce în ce mai sofisticat pentru a satisface tot mai multe cerințe și necesități, ulterior a apărut tapetul mai mult sau mai puțin decorativ.

Avantajele sunt multiple. În primul rând este mai ușor de aplicat, implicit mai ușor de schimbat la nevoie. Și se aplică mult mai curat pe perete, fără a face prea mult deranj prin casă, implicit praf și murdărie care trebuie ulterior înlăturate. Este o soluție extrem de economică și de eficientă din toate punctele de vedere. În plus tapetul decorativ se produce în game extrem de diverse ca modele și culori, fiind extrem de versatil și putând fi folosit în orice locuință, potrivindu-se cu acestea și satisfăcând cele mai diverse și pretențioase gusturi,

Colecția de tapet decorativ de la Axelen are avantajul de a fi mereu actuală și extrem de diversă. În plus, poate crea efecte speciale, cum ar fi senzația de spațiu, ca în cazul tapetelor cu motive geometrice (tapet geometric Rasch colecția Club). Sunt modele diverse, adaptate încăperilor cu diverse destinații (holuri, livinguri, spațiul destinat copiilor). În plus, culorile se pot asorta cu mobilierul și obiectele decorative, sau pot crea un contrast fabulos cu acestea.

Tapetul folosit în (re)decorarea locuințelor va da mereu impresia de intimitate și confort, tocmai acel acasa de care cu toții avem nevoie.

Articol scris pentru SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Replici inteligente

 REPLICI INTELIGENTE Un student al timpului, de rară inteligență, Greșește-ntr-o bună zi și face o imprudență. Ocupă neinvitat, masa profeso...