duminică, 15 noiembrie 2020

De la prieteni

 Pisicile!🐱🐱☺️

Pisicile au înțeles, cu mult înaintea noastră, sensul vieții. Truda lor e joaca, legea lor e tihna. Pisica nu îngăduie să fie tratată imoral. Poți s-o chinui fizic, fiindcă e firavă, dar se va lupta cu tine până la ultima suflare. Te va scuipa, te va zgâria și se va lupta cu tine parte în parte, cât e ea de mică. O neglijezi? Își face nevoile în papucii tăi. Tragi de ea când n-are chef de tine? Te zgârie. O ignori? Miorlăie, dărâmă ceva sau poate chiar să te și muște.

Pisica nu îngăduie să fie tratată ca mijloc, ea cere instinctiv să fie ea însăși scopul oricărei acțiuni ce o implică. Pisica nu-i nici criminal, nici martir. E o creatură în care s-a desăvârșit un sine întreg. E o ființă ce nu se lasă abuzată,subjugată, constrânsă și care la rândul ei, fiind specială, nu abuzează, nu subjugă, nu constrânge. N-au decât să laude unii sau alții delfinii.

Pisica e singurul animal în care pot spune că întrezăresc o urmă de voință liberă. Ea știe foarte bine că poate trăi singură, stă cu tine pentru că vrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  În țara lui Mură-n Gură  În țara lui Mură-n Gură, Totu-mi este pe măsură. Când mă scol de dimineaţă, Nu la șapte, ci la zece, Vine-o tavă ...