joi, 5 noiembrie 2020

Black Friday în pandemie

 Suntem de luni bune în plină pandemie şi pot spune că această stare de fapt mi-a schimbat viața, cum cred că viața tuturor s-a schimbat. Nu în bine sau în rău, ci s-a schimbat pur și simplu, în ideea că suntem cu toții forțați de împrejurări să fim atenți la anumite detalii și să ne însușim niște lucruri și deprinderi simple, dar esențiale.

Personal vorbind, a trebuit să îmi asum niște schimbări în stilul de viață:

  • Am fost nevoită la un moment dat să elimin multe drumuri în afara casei, făcând selecția acestora în funcție de necesitate. Acest lucru mi-a disponibilizat o resursă de timp pe care l-am folosit la început odihnindu-mă pe cât se poate, iar apoi folosind resursa valoroasă numită timp pentru a-mi reaminti că pot citi enorm și pot face și multe alte lucruri de care aproape și uitasem că există.
  • O mare parte din relaționarea cu alte persoane și din informarea profesională s-a mutat întru totul în mediul virtual, ceea ce trebuie să recunosc a fost un beneficiu enorm, fiind mult mai puțin costisitor ca bani și mai ales ca timp, mărindu-și astfel eficiența.
  • Tot în mediul online s-a mutat și ceea ce se poate numi shopping sau, mai pe românește, cumpărăturile. Nu mă refer la micile cumpărături mai mult sau mai puțin zilnice, cum ar fi alimentele de bază, produsele de curățenie, igienă personală și cosmetice uzuale, pe care le pot lua și de la micile magazine de cartier, ci la cărți, îmbrăcăminte și încălțăminte, aparatură electronică și electrocasnică, mobilier, obiecte decoratice și multe, multe altele.
Dacă la un moment dat, la început, am început să cumpăr cărți, „lipindu-mă” mai mult de o anumită librărie virtuală, dar neocolind nici o posibilitate de a-mi achiziționa cărți, am început să îmi completez biblioteca cu cărțile dorite și cele absolut necesare pentru informare profesională și nu numai.
La un moment dat am început să mă gândesc că aș putea să cumpăr și altceva decât cărți. Pe care, dealtfel, mă străduiesc să le cumpăr pe cât posibil la reducere, exact ca într-un Black Friday prelungit. Pentru început, m-aș gândi să cumpăr online îmbrăcăminte și încălțăminte, eventual accesorii vestimentare, având în vedere că magazinele fizice de acest tip de mărfuri și-au restrâns mult activitatea.
Sincer vorbind, m-ar tenta ideea de reduceri de Black Friday. Asta pentru că, cu același buget financiar, chiar și cu mai puțin, aș putea cumpăra o cantitate mult mai mare de produse care îmi pot fi absolut necesare la un moment dat.
Mărturisesc că, oricât de mult m-ar tenta, nu m-aș repezi din prima să cumpăr îmbrăcăminte la reducere sau încălțăminte de firmă la reducere dintr-un motiv temeinic: în general mi se potrivesc mai greu aceste tipuri de produse ca și mărimi, raportate la dimensiunile mele corporale. Tocmai de aceea aș prefera să achiziționez accesorii la reducere din ofertele generoase de asemenea produse scoase la vânzare.

 
 Desigur că m-ar tenta un produs de firmă cum ar fi un accesoriu din gama Calvin Klein, cum ar fi, de pildă o poșetă...
 ... sau o căciulă...







... o eșarfă...  


... sau chiar un portofel... Orice produs de firmă elegant și de calitate este întotdeauna bine primit în garderoba personală.
Visez, desigur. Încă visez. Nu știu încă dacă m-aș porni în aventura cumpărăturilor din această categorie de produse. Dar să nu uităm că pandemia abia a început și este încă departe de a se stinge. Așa că este cazul să afirm, așa cum era titlul unui film celebru, „Never Say Never Again”
Articol scris pentru SuperBlog 2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...