luni, 18 octombrie 2021

Halloween… în stil Franke

Copii fiind, organizam adesea petreceri mai mult sau mai puțin haioase ale timpului liber. Cel mai adesea era vorba de jocuri în aer liber, la orele care ne avantajau pentru a putea face totul la vedere, fără să ne furișăm sau să fim mult mai discreți ca de obicei. Dar erau și mici escapade mai discrete atunci când obțineam acces la unele locații mai ferite de ochii lumii. Fie că găseam o ocazie mai deosebită de a ne întâlni undeva pentru relaxare și distracție, fie că o făceam pur și simplu, ne foloseam toată imaginația de care dădeam dovadă pentru a încropi ceva atractiv pentru noi, fie că erau petreceri pe o anumită temă, fie că era vorba de o petrecere oarecare.

Acum, adulți fiind, trăim oarecum alte vremuri, având o mai mare deschidere spre exterior, spre surse de inspirație diverse mai ales pentru petreceri pe diverse teme. Deschiderea largă spre lume ne-a făcut să împrumutăm diverse obiceiuri și tradiții de pe alte meleaguri, pe care le practicăm între noi, cu toate că nu sunt întru totul caracteristice acestor meleaguri. Sau poate că da, există anumite puncte comune dacă cercetăm și comparăm diverse obiceiuri populare de aici și de pretutindeni.

Una dintre sărbătorile adoptate din alte părți și al cărei moment tocmai se apropie ar fi sărbătoarea de Halloween. Cum nu mai suntem chiar copii și nu ne mai permitem așa ușor să facem ceva într-un stil copilăresc, extrem de fantezist, Ne+ar tenta o petrecere mai mult sau mai puţin obişnuită, dar cu un meniu mai deosebit, cu feluri de mâncare ceva mai picante ca de obicei şi cu mult mai multă culoare.


Noroc că am parte de o bucătărie modernă, ca de revistă, dotată cu electrocasnice Franke, comandate de pe Franke magazin online (https://www.frankemagazinonline.ro/). 

CHIUVETA FRANKE MYTHOS CLV 210 CRISTALLO NERO Aproape că nu mă pot dezlipi de acea chiuvetă Franke extrem de comodă. Ce m-aș fi făcut fără ea? Mai ales că am atâtea vase de spălat pline de grăsime și de sosuri picante și extrem de pigmentate de culoare. 

PLITA FRANKE MARIS FREE INOX FHMF 604 4G TC C Iar plita Franke este aprinsă non-stop de ore bune, încărcată cu tot felul de oale și tigăi din care se revarsă aburi denși plini de arome îmbietoare.

Tot meniul este bazat pe carne. Cât mai multă carne. Cu sosuri și condimente din belșug. Gusturile se amestecă: dulce cu picant, sărat cu iute-amărui... Totul curge, totul se revarsă din tigăi în farfurie. Pe măsură ce mănânci, parcă ai mânca și mai mult, mereu altceva.

Petrecerea se pierde târziu în noapte. Cu voie bună din belșug. Oare ce vom face anul viitor?

Articol scris pentru SuperBlog 2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 "Un barbat și o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei împartaseau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata d...