vineri, 29 octombrie 2021

Construiesc un viitor verde – frisostenabil

 M-am născut într-un oraș mic de provincie, unde am revenit după terminarea studiilor medicale pentru a lucra ca medic școlar. Deși visam să fac cu totul altceva, am optat pentru domeniul medicinii școlare ca și o soluție temporară. Mă visam medic specialist într-un spital sau un cabinet medical fie și doar din motive simple cum ar fi faptul că am învățat meserie alături de specialiști și de la fiecare specialist în parte și, având câte un model în fiecare dintre aceștia, poate că am vrut să fiu asemenea lor. Nu este de neglijat nici faptul că aspectul financiar joacă un rol, veniturile fiind sensibil mai mari, dar și munca mai multă, cel puțin aparent.

Cu timpul am înțeles că a lucra în medicina primară, la baza piramidei, alături de oamenii obișnuiți, este la fel de frumos și de onorant. Rolul cunoștințelor primite de la specialiști este de a fi asamblate într-un tot unitar și folosite spre binele oamenilor, care nu numai că trebuie conduși către o stare bună de sănătate ci trebuie menținuți sănătoși cât mai mult timp posibil și mai mult decât atât trebuie să fie sfătuiți și învățați să-și creeze și să adopte un stil de viață sănătos într-un mediu de viață sănătos și curat.

Am rămas în acest oraș mic de provincie atât pentru că aici am avut mereu, cel puțin în primii ani, familia și mulți dintre prieteni, pe care îi vroiam aproape de mine pentru a mă putea baza pe ei la nevoie, mai ales ca ți sprijin moral. În plus, am simțit pe pielea mea că viața este mult mai liniștită și ceva mai puțin costisitoare ca și nevoi de bază. Mai greu era cu posibilitățile de pregătire profesională continuă, dar în timp am constatat că și problema aceasta se putea rezolva cât de cât.

Problema cea mare, pe ansamblu vorbind, este că regiunea în care trăiesc a rămas cumva în urmă cu dezvoltarea economico-socială, deși încă ar mai exista suficient potențial. Populația este încă destul de numeroasă, deci problema forței de muncă este cât de cât rezolvată. Plus că orașul în care locuiesc are posibilitatea de a avea acces la legături de transport feroviar și rutier care, deși rămase în urmă, se pot moderniza după un standard ridicat, asigurând legături pe direcție nord-sud cu alte zone ale României și Europei. Așa că dezvoltarea regiunii se poate face fără a pleca de la zero, ci de la un nivel care oferă oportunități sporite.

Un alt avantaj care trebuie păstrat și valorificat ca atare este acela că mediul în această zonă mică este relativ curat, puțin poluat și se poate menține așa prin aplicarea de soluții și proiecte inteligente. Și unul dintre domeniile care poate fi dezvoltat fără a contamina mediul cu poluanți este agricultura. Și o soluție inteligentă de dezvoltare a agriculturii pe plan local și regional este îmbinarea culturii plantelor cu creșterea animalelor. Astfel, plantele cultivate pot fi folosite atât pentru hrana oamenilor cât și ca material furajer pentru hrana animalelor. Iar dejecțiile animale cât și umane, ca și apele reziduale, pot fi prelucrate corespunzător pentru producerea de îngrășământ organic pentru terenuri, mai complex și mai puțin poluant pentru mediu, putând fi asimilat extrem de ușor de către plante, ducând la obținerea de producții mai mari, precum și de resurse de apă care poate fi folosită la irigarea terenurilor agricole S-ar putea valorifica terenurile din periferia orașelor, mai ales cele improprii culturilor de plante, pentru construirea de hale metalice care pot fi folosite ca suport pentru extinderea fermelor agricole. Proiectele de hale metalice pot fi extrem de diverse, tocmai pentru a fi folosite pentru diferite sectoare de producție agricolă și de prelucrare a producției obținute.

O primă variantă de hală poate fi amenajată pentru a adăposti, repara și întreține utilajele agricole, tocmai în ideea că o agricultură mecanizată se poate practica mult mai ușor, mai rapid și cu un randament mai mare, tocmai în ideea că în agricultură timpul joacă un rol esențial. Toate lucrările, dacă sunt executate în timp util și în parametri optimi, pot ajuta atât la obținerea de recolte mari cât și la depozitarea și prelucrarea produselor rapid și cu pierderi minime.

Alte variante de hale pot fi folosite ca adăpost de creștere ale animalelor. Spațioase, luminoase, curate și extrem de funcționale, pot fi adaptate diverselor specii de animale, adaptându-le la dimensiunile și nevoile de creștere a fiecărei categorii de animale în parte, adaptându-se ca spațiu și la numărul de animale preconizat a se crește.

Halele metalice produse de Frisomat corespund cerințelor de funcționalitate în condiții de producție care să respecte un mediu curat.

  • În primul rând tot procesul de construcție a halelor, de la proiect până la transport și montare, este realizat integral de către firmă. Astfel se asigură un control total al producției halelor, cu un cost redus
  • Același cost redus de producție este asigurat și de folosirea de materie primă 100% reutilizabilă
  • Se asigură totodată reducerea la minimum a pierderilor tehnologice și de producție prin procesul de pre-proiectare și prefabricare.
  • Se asigură optimizarea integrală a transportului încă din etapa de proiectare.
  • Halele metalice sunt proiectate pentru a fi rezistente și durabile, cu costuri de mentenanță aproape zero pe durata de viață asigurată de 50 de ani

Prin abordarea integrată a procesului de producție a halelor metalice se asigură îndeplinirea obiectivului stabilit: sustenabilitate prin calitate și grija pentru fiecare detaliu.

Articol scris pentru SuperBlog 2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...