miercuri, 6 octombrie 2021

Aleg natural alegând natura

 Mai mult ca sigur este imprimată în ADN-ul meu dragostea și afinitatea mea pentru natură și pentru tot ceea ce este natural. Fug de betoane și de construcții „moarte”, lipsite de viață, în schimb aproape că îmi doresc și caut tot ce este viu sau are legătură cu viul. Simt adesea nevoia să respir parfumul pământului reavăn și aroma ierbii proaspăt cosite, să ascult murmurul apei și al vântului, pălăvrăgelile nevinovate ale vietăților așa-zise necuvântătoare, să mă îmbăt de albastrul infinit al cerului și verdele adânc al plantelor.

Poate că tocmai de aceea am căutat, cel puțin în ultimul timp, să mă folosesc de remedii naturale atunci când mă încearcă afecțiuni mai ușoare, pentru care remediile sintetice ar însemna mult prea mult ca și riscuri în raport cu beneficiile. Prefer o muzică bună, un film bun sau o carte bună când vine vorba de relaxare. Iar în ceea ce privește remediile medicamentoase prefer preparatele din plante, în diverse combinații.

Să dau un exemplu. Adesea sufăr de afecțiuni respiratorii în timpul sezonului rece, dar de cele mai multe ori totul se rezumă, ca și simptome, la tuse, fie o tuse seacă și iritantă, fie o tuse cu expectorație care mă sufocă dacă nu reușesc să elimin secrețiile acumulate în interiorul căilor respiratorii. Dacă în copilărie tratam aproape totul cu medicamente sintetice luate de la farmacie, cu timpul acestea nu și-au mai făcut efectul. Când nu s-a mai putut trata tusea în acest fel, am recurs la metoda „disperată” pe vremea aceea de a lua comprimate din pulberi vegetale, ceaiuri, tincturi și uleiuri aromatice, care, surprinzător, mi-au făcut bine în câteva zile. Sau aproape bine...

  Ca un exemplu am ales de curând produsele din gama Plantusin de la Fares, câteva din formele de prezentare ale produselor fiind:
- siropul, dulce, parfumat, aromat și.. eficient
-comprimatele pentru supt, care pot fi folosite cu succes în afecțiunile orofaringiene
- ceaiul, care poate fi folosit si ca o formă plăcută și eficientă de hidratare, absolut necesară când apar astfel de afecțiuni.
Nu neg faptul că atunci când boala se poate agrava recurg la medicamente mai puternice care să rezolve eficient problema, folosind medicamentele naturii ca și adjuvant, dar le folosesc din prima în afecțiuni relativ ușoare în tratamentul cărora nu este nevoie de medicamente supersofisticate. Și eficiența este garantată, pornind de la principiul că natura a creat boli, dar are și leacurile potrivite pentru fiecare dintre acestea.
Articol scris pentru SuperBlog 2021


 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 "Un barbat și o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei împartaseau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata d...