vineri, 5 octombrie 2018

Artist in bucatarie

Fiecare om se simte perfect si in siguranta atunci cand se retrage acasa, in caminul propriu. Mica sau mai mare, casa fiecaruia dintre noi repreyinta un mic regat, un domeniu personal, in care ne simtim stapani pe tot ce este in acest teritoriu. Orica loc, orice spatiu, orice lucru de aici isi are rolul si utilitatea sa. Dar oricat ar fi casa de mare, unul dintre locurile pe care unii dintre noi il considera fieful personal, in care nimeni nu are voie sa intre fara permisiune, in special in momentele in care "seniorul" isi desfasoara , in forta, activitatea, este BUCATARIA.
Pentru multi oameni, gatitul este mai mult decat o simpla indeletnicire necesara subzistentei. Este un hobby, o pasiune, o profesie, o arta. Este un mod de relaxare perfect, aproape ca un "drog", care ofera satisfactia suprema atunci cand, din te-miri-ce, reusesti sa faci un platou de mancare gustoasa, aspectuoasa, hranitoare.
  Pe langa ingredientele de calitate necesare prepararii hranei, ai nevoie de ustensile de bucatarie de cea mai buna calitate: de la (mai mult sau mai putin) simplele cutite de bucatarie, de diferite forme si dimensiuni si cu diverse intrebuintari, pana la oale, tigai si cratite necesare pentru aducerea ingredientelor in forma si proportiile necesare intocmirii unei retete perfecte pentru un preparat reusit.
Oalele si tigaile sunt asezate deja pe plita incinsa. Curand, din oalele aburinde se vor revarsa aromele imbinate ale tuturor felurilor de mancare in plina pregatire. E timpul sa ne pregatim de asezarea mesei.
  Vom avea nevoie, cu siguranta, de tacamuri si vesela de calitate, aspectuoase, rezistente, dar si comode si usor de folosit. Plus fete de masa si prosoape de bucatarie usor de intretinut si de mentinut curate.
Si uite cum, pornind de la cartea de retete, traditionala carte de bucate, cu ingredientele potrivite si ustensilele de calitate, se poate ajunge la o mancare perfect gatita si prezentata apetisant.
Articol  scris pentru SuperBlog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  HAMLET DE William SHAKESPEARE Tragedia lui Hamlet, Prinț al Danemarcei, adesea scurtată la Hamlet este o tragedie scrisă de William Shakes...