sâmbătă, 20 octombrie 2018

Misiune posibila: intalnire romantica intr-un decor tehnologizat

Ajunsesem intr-un moment de cumpana in relatia noastra si parca ma asteptam in orice clipa sa imi spui cu un glas plin de tristete :"Adio doamna!". Treceam unul pe langa altul cu trupurile tremurande si sufletele chircite de teama, emotie si tristete. Toamna parca picura in jurul nostru stropi de tristete in toate culorile pamantului innegurat.
Nu stiu de la ce a pornit toata tensiunea asta ce ne otravea sufletul. Asa ca ne-am gandit sa ne mai dam o sansa si sa iesim din mediul nostru ce ne dadea fori reci si ne paraliza sufletele. Am ales sa intram macar cateva ore intr-un local mic, discret si intim sa luam masa de pranz.
Totul a inceput "ca la carte"... Masa asezata intr-un colt, intr-un mic separeu. Ni se aTot prin sistemul informatic se poate controla duce meniul, imprimat pe o hartie (aparent!) "prafuita" si ingalbenita de vreme, "invelit" in coperti de piele fina. Ne hotaram repede ce sa luam; comanda este data si ospatarita se indeparteaza repede si discret.
Vraja de care eram cuprinsi se cam risipi rapid. Masa, desi mai retrasa si separata, avea "vedere" spre celelalte incaperi,... Inclusiv barul si ce se afla prin jur. Imaginea aparenta de  local usor "de epoca" se cam spulbera. O firma renumita prin tehnologia inteligenta pe care o ofera, cum ar fi Expressoft Technology, ofera solutia de gestiune si marcaj potrivita afacerii tale, cu suport tehnic 24/7.
Totul incepe cu ceea ce se numeste POS restaurant. Mai precis cu solutia informatica POS care permite crearea si actualizarea meniurilor in doar cateva secunde. Dar ce inseamna POS? Simplu: prescurtarea inseamna Point of Sale. POS -ul este zona de vanzare din restaurant – formata dintr-un echipament hardware dedicat, pe care este instalata o solutie software de marcaj restaurant. Pe POS sunt marcate produsele comandate de clienti si sumele incasate de la acestia.
Toata activitatea restaurantului este informatizata cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, extrem de performanta, care usureaza simtitor activitatea in toata afacerea. Asta am simtit-o pe pielea noastra, ca si clienti, fara sa venim direct in contact cu "bucataria" afacerii. Servirea este rapida, prompta, sigura; totul merge ca pe roate, usor, firesc, aparent fara efort.
Tot prin sistemul informatic se poate controla fluxul clientilor folosind modulul de Rezervari din aplicatie. Acest modul contribuie la administrarea centralizata a rezervarilor dar si la gestionarea rapida si personalizata a tuturor meselor din locatie. Clientii pot deveni fideli cu ajutorul instrumentelor dedicate: vouchere, puncte bonus, carduri cadou, promotii sau posibilitatea platii in cont. Asta tot cu ajutorul sistemului informatic. Se poate reduce semnificativ timpul necesar preluarii comenzilor dar si costurile de personal prin preluarea comenzilor direct pe tableta/telefon mobil si transmiterea lor automata la sectii pentru preparare. Se pot separa notele de plata de la aceeasi masa sau se poat e transfera consumatia de la o masa la alta, imbunatatind astfel nivelul serviciilor oferite clientilor. Se poate emite factura fiscala direct din POS in doar cateva secunde si se poate adauga CUI-ul beneficiarului pe bonul fiscal pentru a-i facilita clientului final optiunile de decontare. Se poate sistematiza servirea clientilor cu ajutorul functionalitatii "marcaj pe scaun" pentru a avea
o evidenta clara a numarului zilnic de clienti din fiecare locatie. Se pot genera venituri recurente datorita facilitatii "plata in cont". Aceasta facilitate are 2 functionalitati: plata in cont companie si plata in cont client. "Plata in cont companie" este folosita pentru a asigura masa angajatilor prin parteneriate incheiate, asigurand astfel controlul cheltuielilor si eliminarea platii cash. Iar "plata in cont client" are drept scop eliminarea cash-ului si se recomanda pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor - datorita acestei facilitati, clientii nu mai pierd timp pentru a achita nota de plata,ci li se scad sumele direct din cont. Se pot indvidualiza produsele prin adaugarea/eliminarea cu extra cost sau gratuita a diferitelor topping-uri. Mai mult, se pot adauga ingrediente cerute de clienti si care nu se afla in reteta de baza a unui preparat. Se pot accepta  multiple metode de plata, individuale sau combinate: numerar, card, tichete de masa electronice, vouchere, plata cu telefonul mobil, ordin de plata, sau plata in cont.
Este doar o idee despre modul cum se poate combina aspectur usor retro al unui restaurant cu aspectul usor exotic si totodata modern si plasat cu fata spre viitor: arhitectura si decoratia interioara, bucataria si modul de gatit, dar si tehnologizarea eficienta contribuie la o afacere, de multe ori, de un real succes.
Cum s-a terminat mica noastra "aventura" intr-un mic restaurant din oras? Ce mai conteaza? Important este ca relatia noastra a continuat frumos si bine. Si tocmai ne gandeam sa repetam experienta ori de cate ori gasim ocazia favorabila.
Articol  scris pentru SuperBlog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  În țara lui Mură-n Gură  În țara lui Mură-n Gură, Totu-mi este pe măsură. Când mă scol de dimineaţă, Nu la șapte, ci la zece, Vine-o tavă ...