vineri, 5 noiembrie 2021

#SmartShopping

 De când mă ştiu, am avut o problemă cu cumpărăturile de diverse bunuri. Nu mă refer neapărat la cumpărăturile curente, de zi cu zi, deși și în cazul acestora nu este prea simplu, ci mai ales atunci când aveam nevoie de ceva mai specific, cum ar fi, de pildă, o carte de specialitate sau un produs tehnic medical și nu numai...

În cazul cumpărăturilor curente, dar nu numai , a fost întotdeauna intenția de a mă încadra într-un anumit buget financiar, fără să mă privez, pe cât posibil, de produsele absolut necesare traiului de zi cu zi. În cazul cumpărăturilor mai „de nișă” era riscul să nu găsesc produsele respective la magazinele mai aproape de casă, uneori nici măcar în oraș. Explicația era simplă din punctul de vedere al comerciantului. Nici un comerciant interesant să-și vândă marfa repede și să nu stea cu ea pe stoc (și aproape toți gândesc așa) nu va aduce în magazin ca marfă produse ce sunt cumpărate, ipotetic vorbind, de un număr mic de oameni. Cu atât mai mult cu cât produsele respective au un preț ceva mai mare, deci un motiv suplimentar de a fi mai greu vandabile. Ca atare aveam căteva opțiuni mai puțin comode:

  • puteam cumpăra produsul respectiv prin sistemul de precomandă. În acest caz trebuia să fiu om de cuvânt și să finalizez comanda, altfel puteam fi considerată un client neserios și a doua oară nu mai vedeam vreun produs pe care să-l cumpăr prin asemenea facilitate.
  • puteam să mă deplasez într-un oraș mai mare, eventual într-un oraș universitar,  unde puteam găsi mult mai ușor produsele respective, fiind mult mai mulți potențiali cumpărători. Doar că acest lucru însemna o zi rezervată special pentru acest lucru, implicit o cheltuială suplimentară de resurse de timp și bani. Dacă îmi rezolvam problema, era ok în principiu, neavând alte variante de soluționare.

Problema a început să se rezolve în momentul în care am avut acces la internet și implicit la magazinele online. Avantaj eu... 

  • În principiu, magazinele online au acoperire națională. deci nu duc lipsă de cumpărători. Ca atare se pot aproviziona din belșug cu marfă... 
  • Procesul de cumpărare este extraordinar de comod. Poți vizita magazinul virtual și poți consulta ofertele din fotoliul de acasă, fără să pierzi timp suplimentar cu deplasarea până la magazin, iar comanda propriu zisă se poate finaliza printr-un simplu clic, iar livrarea produselor comandate se poate face direct acasă prin curier rapid.
  • Pe măsură ce dezvoltarea pieței online se face rapid și amplu, apare concurența și, din dorința de a se vinde rapid marfa din depozit, se acordă facilități suplimentare, de la livrare gratuită până la reduceri de preț sau achiziționare gratuită a unor produse din comandă.

 Recent am avut privilegiul să descopăr o metodă mult mai avantajoasă de shopping online și anume metoda de cumpărături prin sistemul de cashback. Este o metodă de #smartshopping  pe care vreau să o prezint ilustrând cu prezentarea platformei CashClub.

  Această metodă de #smartshopping ajută la economisirea unor sume de bani, mai mari sau mai mici, dar și câștiguri suplimentare prin mai multe mecanisme.

Metoda este simplă. Îți creezi un cont gratuit pe https://cashclub.ro/ și începi să primești cashback la fiecare achiziție online. Fiecare magazin partener afiliat acestei platforme are procentul său propriu de cashback ce este afișat la vedere. Și în plus sunt foarte multe facilități care să garanteze că se plătește cel mai bun preț.

  • Pe platforma CashClub.ro sunt la dispoziție peste 800 de magazine partenere din România și străinătate în secțiunea „Magazine”
  • Există pagină de cupoane și reduceri active la orice moment la toate magazinele partenere
  • Există un comparator de prețuri integrat în platformă pentru a vedea în timp real cine și unde vinde mai repede.
  • Există o extensie de browser pentru Chrome: https://bit.ly/3m1Hdmg. Extensia va deveni propria ta asistentă care îți va aduce aminte că poți primi cashback de fiecare dată când vrei să cumperi ceva din magazinele partenere
  • Există o aplicație mobilă iOS și Android pentru acces rapid și comoditate în utilizare.
  • Există un program de referral unde se pot câștiga 30 de lei pentru fiecare cont activat (adică se primesc 30 de lei în cont atunci când prietenul invitat plasează o comandă validă)

 Să rezumăm. Conceptul de #smartshopping înseamnă să poți folosi toate funcționalitățile de economisire posibile într-o singură aplicație:

 1. Programul de referral:

 

2. Afiliere pe persoană fizică (la fiecare magazin partener există un link ce poate fi copiat și, dacă îl distribui și cineva cumpără de pe linkul tău, tu încasezi bonusul)

  

Sincer vorbind, am cont pe platformă de ceva vreme. Mai precis de aproximativ un an. Doar din cashback am primit în cont câteva sute de lei. O parte din aceste sume mi-au prins bine când am cumpărat anumite produse pe care mi le-am dorit, la un moment dat, uneori tot în sistem de cashback. Dar nu numai. Cealaltă parte din banii intrați în cont i-am adăugat cu succes la bugetul general al familiei.

Ideea este că eram deja clientul unora dintre aceste magazine dinainte de a descoperi această platformă și periodic făceam cumpărături online de pe acolo. Așa că platforma mi-a adus beneficii suplimentare la achiziția de produse din acele magazine. Alte magazine de pe platformă au fost alternative posibile la magazinele la care deja eram client, așa că puteam completa de la nivelul lor oferta de produse dorite și necesare, cu avantajul că puteam cumpăra și testa produsele necesare pentru mine, familie și prieteni la prețul cel mai avantajos posibil la acel moment

Avantajul financiar este cu atât mai mare cu cât se folosește platforma mai des și mai mult, folosindu-te de toate facilitățile oferite de ea. Și nu este greu sau imposibil, pentru că produsele oferite sunt produse de larg consum sau de folosință mai îndelungată care se folosesc de către fiecare om și în fiecare familie. Așa că voi folosi în continuare această platformă și o voi recomanda în continuare prietenilor, colegilor și oricărei persoane interesate de ideea folosirii ei.

Articol scris pentru SuperBlog 2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 "Un barbat și o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei împartaseau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata d...