vineri, 19 noiembrie 2021

Brad artificial vs. Brad natural – Confruntarea brazilor de Crăciun

 Prinşi în vâltoarea vieţii cotidiene, nu avem noţiunea timpului. Mai bine spus, nu avem noţiunea trecerii timpului. Totul devine relativ... Orele, zilele, săptămânile, lunile trec prea greu sau, dimpotrivă, prea repede.

Judecând după aspectul vremii de afară... încă este toamnă. Este adevărat, diminețile devin tot mai reci, dar... e toamnă, încă e toamnă. Îmi dau seama că timpul trece. Implacabil și ireversibil. Dar încă refuz să cred că iarăși aproape un întreg anotimp din viața mea este pe punctul de a se încheia și că în curând, deși încă iarna nu a venit, va reîncepe goana după brazi de crăciun.

Și totuși... de o bună bucată de vreme ceva cade peste mine ca un duș rece. Unul dintre porturile de televiziune pe care îl urmăresc cu plăcere când vreau să mă relaxez a înlocuit serialele obișnuite cu filme cu aceeași tematică: atmosfera Crăciunului. Deși ador Crăciunul ca și atmosferă și spirit, mă șochează contrastul dintre filmele ce rulează pe ecran și ceea ce văd afară, în jurul meu. Mă uit în calendar: este deja mijloc de noiembrie, chiar spre a doua jumătate a lunii. Noiembrie, ultimul bal al încă unei toamne pe sfârșite.

Deci... încă două săptămâni și ceva, maximum trei, și... am tot dreptul să visez la atmosfera Crăciunului. Deși mărturisesc că de multe ori vremea îmi creează o stare de disconfort, fie că este sezonul cald, fie că este sezonul rece, mărturisesc că pentru mine iarna are farmecul ei aparte, la fel ca orice alt anotimp.

Sincer vorbind, îmi este dor de iernile de altădată. Cu ger, cu zăpadă multă, cu flori de gheață la geam și cu dantele de promoroacă acoperind ramurile dezgolite de frunze ale copacilor. Cu parfum de ninsoare proaspătă și de aer rece și curat. Așa cum ador parfumul naturii pure, virgine, neatinse de activitatea umană.

Poate că tocmai de aceea îmi este dor de atmosfera Crăciunului de altădată. Cu parfum de cetină de la bradul împodobit, cu aromă de prăjituri, vin fiert și fructe aromate. Numai că în sufletul meu se iscă o dilemă dată de confruntarea dintre bradul natural și bradul artificial. Îmi doresc să simt mirosul de cetină verde în toată casa, dar îmi doresc și să protejez natura și mediul înconjurător, tocmai pentru a putea spera la revenirea atmosferei iernilor de altădată. Îmi doresc un brad natural tocmai pentru aspectul său unic și inconfundabil, dar încep să simt și nevoia confortului dat de un brad artificial.

Mi-aș dori un brad natural. Are farmecul său aparte, dat în primul rând de parfumul proaspăt al cetinii. Numai că după două săptămâni de sărbători parfumul de cetină se evaporă treptat și dispare încetul cu încetul. Cetina începe să se scuture lăsând puzderie de ace prin toată casa, punând problema menținerii unei locuințe curate. Practic, bradul moare treptat și ajunge la lada de gunoi, contribuind în felul său la poluarea mediului. Viu, același brad ar fi contribuit la purificarea atmosferei și la menținerea prospețimii mediului înconjurător.

Un Brad Artificial elimină aceste neajunsuri. Poate fi folosit ani de-a rândul, eliminând disconfortul unor cheltuieli suplimentare an de an, ceea ce face ca un brad artificial, oricât de scump ar fi, să fie totuși mult mai ieftin, socotind suma tuturor anilor în care este folosit, față de un număr mai mic sau mai mare de brazi naturali, oricât de ieftini ar fi aceștia. Ca atare un brăduț artificial poate părea soluția ideală pentru a fi integrat în decorarea casei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Este adevărat, ideea de a folosi un brad artificial poate crea impresia că farmecul unui brad natural nu mai există în viața noastră în perioada sărbătorilor. Problema dispare dacă vom opta pentru folosirea de Brazi Artificiali cu Aspect Natural

Recunosc... Sunt prea săracă pentru a cumpăra ieftin. Și cred că așa gândesc mulți dintre noi. Un brad artificial ieftin, dincolo de aspectul său mai puțin estetic, va avea adesea o durată de utilizare mai scurtă, trebuind să fie înlocuit destul de repede, ceea ce ne pune la cheltuieli suplimentare. 

Depozitul de Brazi rezolvă problema achiziționării unui brad artificial în condițiile cele mai convenabile cu putință. În primul rând aici se găsesc o multitudine de modele disponibile, pentru toate gusturile și, cu siguranță, pentru toate buzunarele. Fiind un magazin online, achiziționarea unui brad este extrem de rapidă, de facilă, de comodă, evitându-se din start aglomerația din magazine și, în plus, vizitarea magazinului virtual și alegerea produsului dorit se face mult mai rapid.

Brad natural sau brad artificial? Balanța se înclină din ce în ce mai mult spre un brad artificial, tocmai prin avantajul calității, diversității și a raportului favorabil preț - calitate

Articol scris pentru SuperBlog 2021


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...