marți, 30 noiembrie 2021

Mic dicționar (semi) misogin

 MIC DICŢIONAR (SEMI)-MISOGIN


5 MINUTE

Interval de timp între una şi trei ore folosit la aranjarea părului, pensarea sprâncenelor, datul cu rimel, creionarea buzelor rujate, aranjatul în oglindă; expresie folosită cu predilecţie de ea, când tu te grăbeşti la o întâlnire cu oră fixă, pe care ai fost destul de tăntălău să o divulgi.


RIMEL

Un fel de smoală pentru gene, care se aplică cu o ustensilă tirbușonoidală, prin scărmănarea fiecărui fir de geană în parte; în caz de ploaie, smoala se prelinge până între dinţi, făcând mimica ei facială mult mai interesantă decât în mod obişnuit; dacă este waterproof, nici atâta bucurie nu ai.


OGLINDĂ

Dispozitiv de belit ochii în el, care reflectă gingăşia şi frumuseţea ei şi, dacă nu o reflectă, e vai şi amar de curu' tău, că îi scoţi păr alb în cap cu stilul tău de măgar şi o îmbătrâneşti într-un an cât alții-n zece; porcule!


DISCUŢIE

Bâzâit cu o frecvenţă de 10.000 de cuvinte pe oră, numai pe note acute, ce intervine după ce ţi-ai cumpărat o undiţă, placă video, faruri noi la maşină sau orice altceva de care ea nu se foloseşte.


LACRIMĂ

Unealtă diabolică ce implică eliberarea de cantităţi apreciabile de apă şi sare prin orificiile oculare; debitul constant este asigurat de o pungă apoasă, cu un volum între 1 şi 2 litri, amplasată în lobul frontal al craniului; unealta e folosită fără nici o discriminare, ca argument în orice discuţie contradictorie sau rugăminte.


POȘETUȚĂ

Ditamai tolba de 5 kile pe care ea o poartă cu o lejeritate herculeană, de care nu ai crede-o în stare când îţi spune, pisicoasă: "tati, nu mă ajuţi cu pâinea asta, că îmi rupe mâinile…"; în respectivul sac fără fund se găsesc o sumedenie de dispozitive de neînţeles pentru noi, dar deosebit de utile pentru ele (medicamente pentru toate bolile pământului, oglinda de belit ochii în ea, gloss de buze, agenda goală, zece perechi de chei (inclusiv de la casa bunicii care s-a dărâmat în 79') - fiecare cu două brelocuri, multe pixuri în caz că, odată şi odată, are chef de scris în agenda goală, portofele, telefoane, crema de mâini de zi şi noapte, crema de picioare de zi şi noapte, crema de corp de zi şi noapte, o pereche de chiloţi de schimb, doua sutiene pentru urgenţe, mini-trusa completă de machiaj, parfum, apă de toaletă şi deodorant, şervetele umede şi uscate, colecţia de pişpirici primiţi de la colegele de serviciu.


UNGHII

Suport pentru nişte chimicale colorate şi urât mirositoare care îţi lipesc părul de nas şi fac becurile să fileze de fiecare dată când ea stă cu degetele de la mâini şi picioare răschirate în toate părţile şi îţi cere să o scarpini după ureche (nu mă pot mişca, tati, că mi se strică unghiile).


GHEARE

Varietate de unghii, tratate cu chimicale sau nu, folosite pentru scos ochii în situaţii variate, cum ar fi lupta pentru unica poşetă rămasă la reducere sau pentru ultima pereche de pantofi cu fundiţă de pe stoc.


LENJERIE INTIMĂ

În cazul cel mai fericit – doi sau trei saci cu aţe de diferite mărimi, unele prevăzute cu volănaşe, danteluţe, floricele, canafi, bumbi, poze cu Tweety sau Bambi, imprimeuri cu Pantera Roz, negre, albe, roz, culoarea pielii, zebră, leopard, iguană de apă dulce… Principalele caracteristici sunt compresia şi elasticitatea. Compresia, pentru că cei trei saci de cartofi intră în "numai" patru sertăraşe ale dulăpiorului (adică toate) de unde ies (dacă te pune naiba să deschizi mai mult de două degete vreunul) ca scaunele ejectate din avioanele americane, agăţându-se de lustră, de geam, de clanţa uşii, de nasul tău. Elasticitatea, pentru că, în acelaşi bikini de 2 centimetri pe care abia ţi-l poţi imagina pe un top model somalez, încape şi o zdrahoancă cât dulapul, atunci când vrea să îşi impresioneze soţul cum am văzut ea la Acasă TV…se mai numesc bikini, tanga, șnur, moartea bărbaţilor etc.

Într-un caz mai puţin fericit, 5 saci plin vârf cu material rezistent de paraşută, de culoarea albă spre gri, în funcţie de trecerea timpului, cu elastic tot de paraşutism, bun pentru praştie de tras în ciori… poartă denumirea de  budigăi, bărci, tafulci etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  "Intr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea intr-o sala de gimnastica, scria :  "În vara aceasta ...