marți, 28 martie 2017

Vine, vine primavara!!!

Miroase peste tot a primavara! E deja final de martie... E primavara din toate punctele de vedere: calendaristic, astronomic... Pana si vremea incepe sa se indrepte spre primavara. Deja ochii incep sa adulmece verdele crud al primelor fire de iarba, al primelor frunze si primilor muguri.
Miroase peste tot a parfum de viata renascuta! Te astepti in orice clipa sa explodeze mugurii de pe ramurile indreptate spre cer. Te astepti in orice clipa sa asculti in tacere zumzetul primelor gaze trezite din somnul iernii si falfaitul primelor aripi pornite in cursa lor spre libertate.
Miroase peste tot a franturi de caldura si lumina solara filtrata de dantelaria fina a norilor. Miroase peste tot a pamant usor jilav, a franturi de vegetatie renascuta.
Si miroase cumplit a dor de duca prin aerul curat si proaspat, a dor de libertatea statului in parc cu ochii privind spre dansul naturii in valtoarea de culori, lumina, sunete si parfumuri. Miroase cumplit a dor de duca pe aleile si potecile alunecand serpuitor printre copaci si tufisuri, ascunzand intre ele toate dorintele inca nestiute ale trezirii la viata.
Miroase peste tot a primavara! Miroase a primavara si in sufletele noastre cuprinzand in ele infinitul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...