marți, 29 octombrie 2019

Tehnologia premium outdoor, din prezent în viitor

În urmă cu ceva ani, sosind acasă de la cumpărături, tatăl meu îmi arată o iritație, e drept nu prea accentuată, de pe unul din antebrațe. Este adevărat că purta o bluză cu mânecile ceva mai scurte care îi lăsa pielea descoperită până spre cot, poate chiar și puțin mai sus. Este la fel de adevărat că vremea se cam apropia de toamnă, așa că diminețile începeau să devină ceva mai răcoroase. Plus că mediul ceva mai uscat favoriza prezența prafului sau a particulelor de origine vegetală în cantitate ceva mai mare în aerul înconjurător. Ca atare am presupus că ar fi putut avea o intoleranță sau chiar o alergie la temperatura mai scăzută, la praf sau pulberi vegetale, deci ceva din mediul exterior cu care pielea descoperită ar fi putut veni în contact. Cum problema nu părea a fi atunci prea gravă, am tratat doar simptomele, care s-au ameliorat rapid.
După câtva timp, într-o dimineață m-am speriat când i-am văzut fața, care începuse să i se umfle: ochii, obrajii, dar mai ales buzele (și probabil gura întreagă avea să se umfle dacă situația s-ar fi agravat înainte de a interveni în timp util). „Probabil iar ai o alergie la ceva cu care organismul a venit în contact”, i-am spus. „Și ce este de făcut?”, a întrebat ușor speriat, vorbind cu ceva greutate. „Nu am nimic în casă pentru așa ceva. Îmbracă-te repede și hai la drum. Până ajung la servici găsim noi o farmacie pe drum. Intrăm și luăm ceva, suficient cât să încercăm să rezolvăm problema și să ne mai rămână și pentru altă dată.”
Până la școala la al cărei cabinet trebuia să ajung în acea zi nu făceam mai mult de jumătate de oră de mers pe jos, oricât de lejer aș fi mers. Trecând prin centrul orașului, oricum ar fi fost, nu se putea să nu găsesc o farmacie în drumul nostru.
Din fericire pentru mine, dar mai ales pentru el, unele farmacii aveau deja instalate firme luminoase care, montate în mod vizibil perpendicular pe peretele clădirii, atrăgeau atenția de departe celor care circulau pe trotuar într-un sens și în celălalt. Am reușit astfel să intrăm aproape din mers într-o farmacie, de unde am cumpărat o cutie întreagă din medicamentul pe care îl socoteam cel mai potrivit în situația respectivă și i-am administrat pe loc prima pilulă, care și-a făcut efectul în doar câteva ore, poate chiar mai puțin.
Din fericire, de-a lungul timpului au apărut afișaje electronice pentru farmacii pe peretele oricărei clădiri în care se află o farmacie, fie umană. fie veterinară. Lucru îmbucurător și extrem de util, căci de o farmacie putem avea nevoie destul de des, adesea în regim de urgență. Nu sunt adeptul automedicației, nu îndemn pe nimeni să cumpere medicamente la întâmplare. Dar oricare dintre noi, în condițiile unor probleme acute de sănătate, poate avea nevoie de o intervenție promptă pentru a rezolva problema. Nu este neapărată nevoie întotdeauna să apelăm serviciul de urgență sau să ajungem în camera de gardă a unui spital, deși în cazuri extreme apelăm și la acest tip de servicii medicale. În cazuri destul de grave, dar nu extreme, putem apela la ajutorul medicului de familie, sau, în lipsa lui, dacă este posibil, la ajutorul vecinului de bloc care este medic și în măsură să ne poată ajuta la o nevoie. Medicul ne poate recomanda un tratament de moment, urmat sau nu de un tratament de mai lungă durată. Sau, ieșiți proaspăt din spital sau din cabinetul unui medic, trebuie să procurăm medicamentele necesare tratamentului pe care să îl luăm mai departe acasă. Ca atare trebuie să ajungem la o farmacie de unde să ne cumpărăm medicamentele necesare. De multe ori cam știm localizarea farmaciilor din orașul unde locuim, sau măcar o parte dintre acestea. Dacă nu cu precizie, măcar cu aproximație destul de bună. În condițiile în care ne grăbim să ajungem cât mai repede și mai precis la farmacie, o astfel de firmă luminoasă poziționată vizibil pe peretele acesteia ne poate atrage atenția de la distanță și ajungem imediat la farmacia respectivă ca printr-o aterizare la punct fix. Asta poate însemna economie de timp, evitarea pe cât posibil a stresului.
Este extrem de probabil ca reclamele luminoase să evolueze în timp. În primul rând ca vizibilitate, ținând de poziționarea acestora, de luminozitatea puternică, de contrastul de culori, de particularitățile legate de promovarea outdoor a fiecărei firme în parte. În plus, tehnologia LED este extrem de eficientă ca și consum de energie, fiind, în principiu, din acest punct de vedere destul de prietenoasă cu mediul înconjurător. Folosită inteligent, ne poate ajuta în orientarea la fața locului în găsirea magazinului necesar la un moment dat, fie zi fie noapte, fie în condiții de vizibilitate redusă.
Articol scris pentru SuperBlog 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Replici inteligente

 REPLICI INTELIGENTE Un student al timpului, de rară inteligență, Greșește-ntr-o bună zi și face o imprudență. Ocupă neinvitat, masa profeso...