joi, 8 martie 2018

De ce iubim femeile

Cred ca nu este om pe lume care sa nu fi spus vreodata: "Te iubesc, femeie!". Si, chiar daca nu a spus-o vreodata cu voce tare, sa nu fi simtit in strafundurile sufletului sau un sentiment profund pentru vreo femeie din viata sa: mama, sora, sotie...
De ce iubim femeile? Poate pentru ca, in prezenta lor, ne simtim in siguranta. Ne simtim aparati de dragostea neconditionata a mamei si simtim nevoia sa rasplatim dragostea lor puternica cu aceeasi dragoste. Ne iubim surorile langa care am crescut si impreuna cu care ne traim intreaga viata; cu siguranta dragostea intre frati este ceva special, e ca si cum unul si acelasi suflet si simtire ar trai simultan in mai multe corpuri distincte.
De ce iubim femeile? Poate pentru ca in ele ne gasim sufletul pereche, alaturi de care vrem sa ne petrecem intreaga viata si dincolo de ea... Pentru ca ele creeaza miracolul unei noi vieti in trupul marunt si fragil al unui prunc. Pentru ca intreaga sa viata se contopeste cu viata celui caruia ii daruieste neconditionat iubire si in care isi revarsa iubirea asa cum fluviul isi revarsa apele in marea cea mare.
Pentru cei care iubesc cu adevarat femeile, fiecare zi petrecuta alaturi de femeia iubita este si trebuie sa fie o adevarata sarbatoare, in care reginele vietilor noastre trebuie invesmantate in petale catifelate si parfum suav de flori. Si atunci exista un mesager tacut si iute de picior cere duce emotiile noastre si iubirea nemarturisita altfel decat transportand flori la domiciliu pentru iubitele noastre de la o florarie online: Interflora Romania, reprezentant al Interflora International, specializate pe deplin intr-o activitate plina de preocupari pentru cele mai mici detalii, si anume aceea de livrari flori.
Image may contain: text Arta de a darui emotii printr-o floare este extrem de pretentioasa. Fiecare floare, fiecare culoare, fiecare parfum are o simbolistica aparte.
Image may contain: plant and flower Pentru a oferi mesaje de dragoste printr-o floare, cel mai potrivit mesager este trandafirul; ideal ar fi un buchet de trandafir rosu aprins.Iar daca vrem sa asociem simbolul florii cu puritatea si candoarea fiintei iubite, cea mai potrivita culoare ete albul.
Desigur, tinand cont de ocaziile in care oferim florile si de persoanele pe care le dorim sarbatorite prin flori, trebuie sa tinem cont de semnificatia fiecarei culori. Si iata cum Interflora Romania ne descrie semnificatia culorilor florilor oferite fiintelor dragi:

"Limbajul florilor

Florile insotesc intotdeauna o emotie: primirea sau oferirea lor este un gest simplu dar incarcat de semnificatii. Fiecare floare are propria semnificatie unica si profunda. Culoarea, parfumul, forma, imbogatesc valoarea simbolica a unui moment important sau a unui cadou special care sa transmita iubire, prietenie, recunostinta, afectiune.
In aceste pagini, Interflora doreste sa ofere cateva sugestii pentru a va ajuta sa cunoasteti semnificatiile florilor si ale culorilor si pentru a fi in masura sa comunicati proprile emotii cu fiecare ocazie in cel mai bun mod.

Denumiri si semnificatii ale florilor

...Fiecare floare are mii de semnificatii...
Odata, florile au fost mesagerii dragostei, ai sperantei, ai dorintei, ai iertarii sau a mesajelor de ramas bun, comunicand emotiile si gandurile intr-un mod tacut si secret, dar eficient.
In zilele noastre putem comunica mai usor cu oamenii dragi si adesea cautam in lucrurile mici ceva deosebit pentru a impresiona si a emotiona. O floarea poate sa fie alegerea potrivita pentru o ocazie speciala.
Interflora propune in aceasta sectiune cateva sfaturi pentru a intelege limbajul florilor de la scriitoarea Louise Cortambert. Sub pseudonimul Madame Charlotte de Latour, in anul 1819, a publicat bestseller-ul "Limbajul florilor" in care a analizat si influentele culturii populare care au insotit semnificatia fiecarei flori de-a lungul timpului.

Semnificatia culorii

Culorile sunt foarte importante in viata noastra deoarece ele exprima starea de spirit, emotiile noastre si mesajele pe care dorim sa le transmitem. Inca din perioada Egiptului antic este atribuita fiecarei culori o semnificatie simbolica. In Grecia antica aceasta semnificatie simbolica a culorii avea mare importanta. La fel si in China, India, in Islam dar si in arta crestina timpurie, fiecarei culori i-au fost atribuite mesaje si sentimente. Pentru a darui buchetul perfect persoanei dragi, alegerea florilor ar trebui sa fie legata de mesajul pe care vrem sa-l comunicam. Ar rebui sa se tina cont de culoarea preferata alegand o floare care sa fie de tonalitatea respectiva.

Portocaliu

Portocaliul este rezultatul amestecului culorilor rosu si galben, fiind una dintre cele mai vechi dintre culori. Semnificatia sa emotionala este dorinta. Este legata de energia fizica si mentala, activitate si creativitate. Alegerea culorii portocaliu sugereaza nevoia de a cauta experiente intense. Portocaliul simbolizeaza fericirea, bucuria, satisfactia deplina pentru un succes deja atins.
Interflora recomanda un buchet de Strelitia-pasarea paradisului portocalie pentru o ocazie care marcheaza o mare bucurie.

Albul

Lumina alba contine toate cele sapte culori ale curcubeului. Este culoarea puritatii, a nevinovatiei, a inocentei, nasterii, dar si a preciziei. In arta crestina timpurie se pictau in alb hainele sfintilor, ale celor cu inima curata si ale copiiilor. Albul ofera multa energie, este revitalizant si elibereaza mintea. Poate avea o semnificatie diferita in functie de tonalitate. De exemplu, o tonalitate deschisa simbolizeaza ingenuitate, o tonalitate mai inchisa poate simboliza agresivitate reprimata.
Este cea mai utilizata culoare la ceremonii, mai ales la botez sau comuniune.
Interflora recomanda, cu ocazia unei ceremonii, orhidee albe, simbol al puritatii si al frumusetii.

Albastru

Este culoarea marii si a cerului si simbolizeaza calm si liniste. Este culoarea contemplarii, a armoniei sufletesti si a intensitatii sentimentelor. Privita indelungat, aceasta culoare are un efect linistor. Transmite satisfactie si armonie.
Interflora recomanda: un buchet de trandafiri albastri care sa comunice un mesaj de dragoste intensa si profunda.

Galben

Simbol al soarelui si al intelepciunii dar si culoarea aurului, galbenul sugereaza idealism si actiune. Galbenul este simbolul tineretii si al nemuririi divine, fiind culoarea zeilor.
Interflora recomanda: un buchet de floarea soarelui pentru a reaminti unei persoane dragi de caldura soarelui sau de o imbratisare.

Roz

Rozul este culoarea emotiilor si a sentimentelor. Reprezinta sensibilitate, blandete, caldura si exprima sentimente de dragoste si bunatate. Terapeutic rozul actioneaza asupra sistemului nervos. Se spune ca rozul relaxeaza si ca persoanele care aleg acesta culoare vor putea respinge mai usor tot ce este neplacut.
Interflora recomanda: un buchet de trandafiri roz pentru a exprima prietenia si afectiunea.

Rosu

Rosul este culoarea pasiunii si a iubirii, a dinamismului si a vitalitatii, a senzualitatii, dar si a autoritatii si a mandriei. Este prima culoare a curcubeului, prima pe care copii invata sa o recunoasca, prima culoare careia oamenii, din cele mai vechi timpuri, i-au dat nume. Este culoarea miscarii si a activitatii si exprima dorinta in toate formele sale: dorinta de a ajunge la un rezultat, succes, putere si vitalitate.
In crestinism si in sarbatorile religioase si sacre simbolizeaza pasiunea lui Hristos, credinta, iubirea, puterea, demnitatea, curajul, insa este si culoarea cruzimii si a martirilor.
Interflora recomanda: un buchet de trandafiri rosii pentru a transmite o iubire pasionala si un mesaj care merge direct la inima.

Violet

Violetul este un amestec intre rosu si albastru. Este o nuanta distincta care pastreaza unele proprietati ale celorlaltor culori care i-au dat viata. Violetul poate sugera magie, dorinta realizata, o stare speciala in care dorintele sunt indeplinite.
Interflora recomanda: o emotionanta orhidee Vanda pentru a exprima intensitatea unui vis realizat."
 Nu intamplator numim femeile ca fiind florile sufletului nostru inamorat. Au sufletul catifelat ca petalele oricarei flori, iar spiritul lor contine mai mult parfum de iubire decat toate florile de pe pamant. Daruirea florilor unei femei iubite, in fiecare zi, chiar fara a spune cu voce tare : Te iubesc, femeie!", poate avea semnificatia revarsarii parfumului floral in sufletul catifelat si luminos al femeii.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...