duminică, 11 martie 2018

Casa visurilor mele

Uneori as vrea sa ma rup cu totul de lumea asta tumultuoasa. Sa am o casa nu neaparat mare, doar mica si cocheta, dar undeva izolata in mijlocul naturii, in care sa ma refugiez si sa imi pot duce viata asa cum simt si cum mi-ar prinde bine. Dar cum acest lucru nu se poate, e buna si o casa in mijlocul orasului, oarecum aproape de servici si de locatii comerciale.
Banii? La inceput pot fi o problema. Dar in timp se pot gasi surse de "finantare": dupa mai multi ani de munca, se pot acumula bani din economii, din dobanzi la economii, din surse suplimentare de venituri, din tranzacti de tot felul... Chiar daca nu sunt adepta imprumuturilor, se gasesc totusi bani ce pot fi investiti cu cap si cu intelepciune.
Dupa 10-15 ani de munca, se aduna totusi o suma de bani (aproape) suficienta pentru o locuinta proprie. Noua. Cum suma de bani adunata este totusi limitata, trebuie cheltuita cu cap. Uneori o locuinta deja construita, cumparata de pe piata imobiliara ne poate conveni. Dar de cele mai multe ori s-ar putea sa nu se potriveasca necesitatilor. Prea mare sau prea mica, cu disproportii in interior, adesea necesitand imbunatatiri sau modificari, costul final ridicandu-se adesea la sume mult prea mari. Si rezultatul nu este adesea satisfacator. Asa ca mai bine iei constructia casei de la "ground zero".
Acum incepe lupta pentru construirea casei cu costuri minime. Negocierea "la sange" este la ea acasa. Prima etapa: locatia, implicit achizitionarea terenului. O oferta favorabila nu este de lepadat: daca gasesti pe cineva dispus sa vanda rapid un teren, poti negocia tranzactia la un pret bun.
Urmeaza avizele de constructie si alcatuirea unui proiect. Aici nu prea este loc de negociere. Singura modalitate de a face oarece economii ar fi alcatuirea proiectului. Indirect vorbind... Caci doar aici se poate "aranja"o casa mica, dar suficienta ca sa satisfaca toate necesitatile vietii, si construita cu gestionarea eficienta a spatiilor si dotarilor.
Planurile fiind facute, sa ne apucam de cumparaturi. Ne trebuie materialele de constructii si echipa de constructori. Iar economiile se pot face cu adevarat la achizitionarea materialelor de constructii.
Ca sa ma misc cat mai repede, facand economii, m-as putea sa aduc materialelel de constructii dintr-un singur loc. Si sa comand online: asa as putea face comenzile fara sa scap din ochi activitatea constructorilor.
 
Cautand pe internet un furnizor bun de materiale de constructii, am dat de Vindem-ieftin,ro: un site cu recomandari excelente din partea clientilor.
Ce ii recomanda sa fie cei mai avantajosi furnizori de materiale de constructie? o spun chiar ei:
  • "Cumperi totul dintr-un singur loc și astfel poți câștiga timp și economisi bani (totalul necesarului de materiale fiind mai mic decât în depozitele clasice și hypermarketuri);
  • Nu mai alergi după materiale de construcții prin depozite, căutând cele mai bune prețuri;
  • Compari ofertele pe care deja le ai de la alți furnizori, așa te asiguri că obții cele mai bune prețuri;
  • Beneficiezi de consiliere gratuită dacă ai nevoie de informații despre produse. Având consultant dedicat, câștigi timp pentru ceea ce este cu adevărat important pentru tine.
  • Marfa se livrează direct de la producător, fiind ambalată corespunzător, ajunge la tine în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori – ceea ce se reflectă atât în calitatea produselor, cât și în prețul final (costurile de manipulare, depozitare și transport fiind, altminteri, incluse în adaosul comercial aferent produsului).
  • Riscul la achiziție este zero. Ne asumăm responsabilitatea și facem totul pentru ca, în final, clienții noștri să beneficieze de o livrare perfectă și rapidă. Garanția și siguranța livrării mărfii o reprezintă recenziile video de pe site.
  • Vindem exact ce dorește clientul, nu primește o altă marfă mai slabă calitativ sau produse care sunt pe stoc și trebuie rulate.
  • Firmele își pot externaliza serviciul de achiziții, scutind astfel cheltuieli cu personalul și administrarea acestui departament, precum și eventuale pierderi datorate comisioanelor care se acordă, de obicei, celor de la achiziții. Or, prin externalizare, firmele câștigă din ambele perspective: nici costuri cu personalul, nici pierdere de timp, ci doar prețuri negociate de noi în numele lor.
  • Și pentru clienții – persoane fizice este mai avantajos să-și comande materialele necesare de construcții prin Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro. Asta pentru că nu întotdeauna recomandările primite de la meșteri și constructori sunt bine-intenționate sau au în vedere și bugetul beneficiarului – care, neștiutor, ajunge să plătească mai mult decât face, inclusiv comisioane. În schimb, cu ajutorul consilierii gratuite oferite de echipa Vindem-ieftin, clienții beneficiari pot ține costurile sub control, fără riscuri și fără pierderi."
 Am facut iute o lista de materiale ce mi-ar fi de folos in constructie:  materiale pentru structura si fundatie, acoperisuri, izolatii, tamplarie PVC, instalatii electrice, instalatii termice, instalatii sanitare, termoizolatii, tencuieli decorative,materiale pentru amenajari exterioare,materiale pentru amenajari interioare. Apoi am intrat in magazinul online si am inceput sa incarc in cos tot ceea ce aveam nevoie, in cantitati optime si iincercand sa nu depasesc cu mult bugetul estimat. Bineinteles ca in prealabil am incercat sa tin cont de sfaturile expertilor in domeniu. Odata adaugata adresa de livrare am incercat sa incarc si o fotografie a locatiei respective si a imprejurimilor, pentru o mai buna orientare,
Materialele de constructie au ajuns rapid la destinatie. Au fost depozitate la indemana constructorilor pentru o mai buna manipulare in timpul lucrarilor.
Marturisesc ca lucrarile inca nu sunt gata 100%. Dar sunt intr-un stadiu destul de avansat: mai sunt de pus la punct detaliile de stricta finete. In orice caz mutarea este aproape. Iar atunci e musai de dat o petrecere de casa noua.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Pământ de morți  Adrian PAUNESCU  În  cimitir, unde-am lăsat pe mama, Ploua istovitor, a îngropare, Ca semn că dânsa nu mai are rude Și-o p...