sâmbătă, 7 octombrie 2023

Eleganță și confort în moda din sezonul rece

 E toamnă iar și încă nu m-am îndurat până acum să-mi schimb garderoba. Dar trebuie s-o fac. Vremea se răcorește cu fiecare zi ce trece și răcoarea și umezeala tot mai accentuată îmi atinge dureros ciolanele bătrâne. Categoric trebuie să mă protejez cumva de atingerea suflului rece al iernii care se apropie.


Încerc să ”răsfoiesc” oferta de pulovere de damă pe Answear.ro și mă visez îmbrăcată in fiecare dintre ele. Parcă simt cum căldura păstrată de pulover îmi învăluie tot corpul ca un suflu dulce. Nu se pune problema de înfofoleală, ci de o îmbrăcăminte lejeră și confortabilă, dar elegantă, cu care pot merge și la muncă, și la plimbare.


Merg mai departe cu imaginația și privesc printre ofertele de paltoane de damă (https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/paltoane), Mă gândesc la zilele în care suflul rece al iernii îmi va sufla în ceafă și îmi va aminti că trebuie să mă îmbrac ceva mai gros, dar fără ca hainele să fie o povară pentru corp. Același tip de îmbrăcăminte lejeră, ușoară, elegantă, în trend și totuși purtabilă an de an.

Mă uit cu jind spre pantaloni. Mă tentează, dar nu mă avantajează. Așa că mă găndesc la varianta unei fuste combinată cu o încălțăminte mai înaltă (ghete, botine sau cizme) care să-mi acopere cât mai mult picioarele, pentru a menține căldura la nivelul corpului.

Mă gândesc ce ușor se poate alcătui o ținută completă potrivită sezonului, propriei persoane și ultimelor tendințe în modă atunci când ai la îndemână ofertele potrivite.

Nu mă pricep prea bine la tendințele în modă, așa că mă orientez după principiul ”eleganță prin simplitate” tocmai pornind de la ideea că hainele, fără a se îndepărta de tendințele generale ale modei, trebuie să poată fi purtate mai mulți ani la rând, tocmai în ideea de fiabilitate. Asta cu atât mai mult cu cât sunt un om destul de greu de îmbrăcat și încălțat și pornind de la ideea aceasta sunt conștientă că îmi găsesc mai greu haine și încălțăminte și ca atare este mai greu să țin pasul cu toate tendințele modei. Tocmai de aceea mulți ani mi-am făcut haine la comandă tocmai pentru că îmi era greu să intru în hainele din comerț. Cu timpul sper ca oferta să fie mai aproape de corpul meu sau să reușesc să mă mențin la dimensiuni cât mai apropiate de ceea ce se găsește pe piață. Asta tocmai pentru a evita imposibilitatea de a găsi ceva care să mi se potrivească.

Culori? Prefer culorile neutre sau culorile mai apropiate de culorile toamnei, care pot fi mai ușor asortate între ele și cu mediul înconjurător, ceea ce nu este o problemă, pentru că chiar imi plac nuanțele de bej sau maro, de verde sau kaki, dar și non culorile, alb sau negru, cu toate variantele intermediare de gri.

Articol scris pentru SuperBlog 2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  21 de lucruri pe care nu le știai despre România: 1. Aproximativ o treime din Munții Carpați se află în România, oferind peisaje uimitoare...