luni, 8 aprilie 2019

Cea mai frumoasă destinație din lume pentru vacanța de vară

Iată că primăvara începe să-și intre în drepturi încetul cu încetul, deși debutul său este încă timid. Vremea capricioasă nu ne poate păcăli ... Cu toții ne dăm seama că timpul trece rapid și ireversibil.
Acum când scriu aceste rânduri, mă gândesc că mai este puțin până la sărbătorile de Paști. Și îmi aduc aminte de vorbele unei vechi prietene: „Oare pentru ce ne zbuciumăm atâta să ne pregătim de sărbători? Vin sărbătorile de iarnă? Trec cât ai clipi și ne dăm seama că vine Paștele. Trece și acesta și intrăm aproape imediat în vară. Nu apucăm să ne încărcăm bateriile cu energie în timpul concediului, chiar dacă ar dura întreaga vară, că intrăm imediat în toamnă și ne muncim să profităm de ea și să facem provizii pentru iarnă. Și uite-așa ne trezim iar la Crăciun”...
Și uite că acum, în prag de Paști, încep deja să mă gândesc la vacanță vara 2019, care se apropie cu pași repezi. Și recunosc că îmi doresc extrem de mult să am parte de un sejur 2019 cât mai bine organizat. Ca atare mă gândeam: ce să fac? Pe de o parte aș putea să merg la mâna întâmplării și să aleg o destinație mai mult sau mai puțin oarecare și să mă orientez la fața locului. Dar aceasta ar putea însemna riscul de a nu găsi prea multe alternative și să găsesc ceva doar cu ajutorul unui noroc extrem de mare. Pe de altă parte însă aș putea cere ajutorul unei firme specializate în turism, o firma cu experiență de ani buni în acest domeniu. Și în acest caz experiența în domeniu își poate spune cuvântul și organizarea vacanței va fi cât mai aproape de perfecțiune.
Ca atare aș putea lua în considerare, de pildă, o vacanță cu Christian Tour ca și colaborare cu specialiști în turism. Numai că sunt destul de nehotărâtă cu privire la destinație. Asta nu înseamnă că nu știu ce vreau, dar trebuie să țin cont că, deși aș vrea să cunosc cât mai multe locuri frumoase, nu le pot cuprinde pe toate într-o singură vacanță. Așa că am hotărât să elimin, momentan doar, cât mai multe variante de destinații de vacanță, și asta doar pentru a le trece pe lista destinațiilor de vacanță pentru anii viitori. În final, mă gândesc să analizez mai bine doar două posibilități, pentru a face o alegere cât mai puțin frustrantă. Din aceste două variante voi alege doar una singură pentru organizarea vacanței de anul acesta, urmând ca varianta „perdantă”, ca să o numim așa, să o păstrez pentru viitorul apropiat.
Nu voi renunța cu nici un preț la România, ca și destinație de vacanță atât acum cât și pe viitor.  Pentru mine, România este ACASĂ. Este locul unde mă simt cel mai bine, unde orice om pe care îl întâlnesc este parte din familia și din viața mea. Este locul unde natura este mai mult decât primitoare: îți purifică trupul și sufletul și îți înalță spiritul spre zările pe care nu sperai niciodată să le atingi. Este locul unei civilizații și unei culturi unice în felul său în lume, unde tradițiile sunt extrem de bine păstrate și trimise mai departe, din generație în generație, din timpurile vechi până astăzi. Este locul unde geniul uman a lăsat peste tot urmele creației sale, pentru a vorbi generaților urmatooare, peste veacuri, despre istorie, cultură și tradiție.
Cu siguranță nu aș ocoli nici Grecia. O țară cu un mediu natural aparte, în care marea sărută baza muntelui, de parcă ar vrea ca muntele însuși să se prăbușească în adâncurile sale pentru ca, munte și mare împreună, să se contopească cu nemărginirea cerului. Este țara unei civilizații străvechi, leagănul civilizației moderne, din care au renăscut civilizațiile moderne. Este una dintre țările care mai păstrează, dăltuite în piatră și în sufletele oamenilor, adânc întipărite, urmele trecutului și legendele ce au străbătut veacurile. Este una din țările în care spiritul soarelui și al cerului s-au contopit cu profunzimea mării tocmai pentru a crea sufletul omenesc. Este țara de unde valurile înspumate ale mării au preluat oameni și corăbiii ce au purtat spiritul locurilor spre țărmuri îndepărtate, căutate frenetic de spirite de exploratori. Este țara ritmurilor alerte și a sufletelor deschise, dar și țara piscurilor înalte de unde te poți avânta spre infinitul cerului.
Este greu să mă decid încotro să-mi îndrept pașii în această vară. Totuși primul pas trebuie făcut, pentru a putea deschide drumurile viitoarelor vacanțe.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Replici inteligente

 REPLICI INTELIGENTE Un student al timpului, de rară inteligență, Greșește-ntr-o bună zi și face o imprudență. Ocupă neinvitat, masa profeso...