vineri, 11 iulie 2025

$$$

 Femeia Borderline cu inserturi de narcisism vulnerabil: ghid de supraviețuire în șapte trădări și trei mesaje cu „Mi-e dor de tine”


Cronică sarcastică, dureros de exactă și cu umor negru despre relația cu o femeie borderline cu inserturi de narcisism vulnerabil – genul care-ți spune „te iubesc” și apoi dispare cu băiatul care o înțelege mai bine.


Mic manual de dezumanizare afectivă în șapte pași și două hooveringuri

de Marian Benone Mihai


Dacă citești asta, probabil că ori tocmai ai ieșit dintr-o relație cu femeia Borderline cu inserturi de narcisism vulnerabil, ori ești încă acolo și te întrebi de ce viața ta arată ca un remake prost al “Shutter Island”. Oricum, felicitări. Ai câștigat biletul de aur la ruleta emoțională. Numai că, spre deosebire de cazinou, aici casa nu doar că nu pierde, dar îți ia și organele pe care nu le-ai donat încă.


I. Doamna în cauză: o Simfonie a Disonanței Afective


Imaginează-ți un amestec între o fetiță rănită, o regină medievală cu sindrom de persecutare și un influencer care a citit jumătate dintr-o carte de psihologie și a înțeles doar cum să folosească termenii în ceartă. Asta e ea.


Când borderline-ul covert (a.k.a. „nu-s eu de vină, ești tu că respiri”) se combină cu narcisismul vulnerabil (a.k.a. „uite cât sufăr că nu mă adori cum trebuie”), rezultatul e o femeie care poate plânge că te iubește în timp ce te înșală și-ți fură cardul. Cu justificare morală.


II. Tehnici de manipulare – varianta Deluxe, cu LED


1. Love Bombing: „O, ce bărbat ești, zeu!”


Te-a pupat de 15 ori în prima oră. Ți-a zis că ești altceva. Făcea sex ca în „Game of Thrones” și plângea ca-n „Titanic”.

Scopul? Te-a agățat ca pe o haină în dulap: frumos, disponibil, confuz.


2. Devalorizare: „Ești cam instabil…”


Azi ești soarele ei, mâine ești cel care n-a dus gunoiul „cu tonul potrivit”. Te compară cu fostul, cu tata, cu vecinul, cu toți libidinoșii care-i dau like și inimioare pe rețelele de socializare pe unde se postează disponibilă, îmbrăcată în costum de baie sau cât mai provocator, sau chiar și cu hamsterul mort.


3. Pedeapsa tăcută


Caută să creeze tensiune, să provoace reacții pe care să le folosească pentru a-și justifica ieșirile în afara relației. Ți-a retras sexul. Îți răspunde monosilabic. Când întrebi ce ai făcut, zice „nimic”. Adică totul. 


4. Hoovering: Fantoma din trecut


Te-a blocat. Te-a uitat. S-a cuplat. Apoi, într-o noapte, „Mi-e dor de tine”.


5. Obiectificare: „Dă-mi tot și pleacă”


Nu contează ce simți. Contează ce poți livra: validare, bani, statut, Netflix Premium. Când ești gol, ești dat la reciclat.


6. Triangularea: fostul, ăia de pe rețelele de socializare și umbra lui Freud


Îți povestește de fostul, flirtează în fața ta, apoi te acuză că ești paranoic. Realitatea alternativă e sportul ei preferat.


III. Înșelatul – ca metodă de gestionare a emoțiilor


1. Răzbunare


N-ai fost destul de atent? Felicitări, e în pat cu altul. Dar stai liniștit: nu e vina ei. E trauma. A ta.


2. Putere


Îți zâmbește pe canapea în timp ce răspunde la DM-uri de la tipi libidinoși și IQ cu două cifre. „Doar glumeam.”


3. Micro-trădări non-stop


Confidențe cu „prieteni buni”, selfie-uri suspecte, mesaje șterse, telefoane cu ecranul în jos, apeluri suspecte și repetate de la ,,spam" sau cum își mai trece ea amanții în agendă. 


4. Validare compulsivă


Are nevoie să fie dorită ca să simtă că există. Tu n-o mai vezi? Altul o vede.


IV. Gaslighting, confabulare și vina din reflex


Ai îndrăznit să te plângi? Ești prea sensibil. Ai întrebat ceva? Nu ai încredere. Ai reacționat? Vezi, exact de asta s-a dus la altul.


V. Caruselul emoțional – ediția Halloween


1. Idealizare: ești Hristos coborât în Berceni.


2. Ruptura: ai uitat să-i răspunzi la mesaj în 2,5 secunde.


3. Devalorizare: ești un narcisic abuziv, clar.


4. Tăcere/înșelat: dispare cu un „prieten”.


5. Revenire: „Nu mai pot fără tine.”


Și reluăm.


VI. Finalul? Tu ești vinovat. Tot timpul.


Tu n-ai iubit destul. Tu n-ai înțeles. Tu ai distrus ceva ce nici n-ai avut vreodată. Ea? E doar o victimă a dragostei. Tu ești călăul cu chip de salvator.


Epilog


Dacă ai simțit că ai trăit toate astea, nu ești nebun. Doar ai fost distribuit în rolul principal într-o dramă psihologică scrisă și regizată de o femeie Borderline cu inserturi de narcisism vulnerabil.


Ieși. Respiră. Scrie. Publică. Râzi, dacă mai poți. Căci uneori, singura formă de răzbunare cu adevărat terapeutică e umorul negru – și articolul ăsta.


Marian Benone Mihai – produs colateral al unei relații imposibile, supraviețuitor afectiv și autor neacreditat în psihologia relațiilor disfuncționale. Nu dă sfaturi, dar le scrie ironic. Uneori cu tremur în colțul ochiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

$$$

 Puțini știu de ce măgarii sunt atât de încăpățânați, însă această trăsătură ascunde o logică remarcabilă. Departe de a fi un simplu caprici...