joi, 13 februarie 2020

Poveste

Intr-o bună zi, măgarul unui țăran căzu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat... ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, țăranul hotărî că măgarul și-așa era bătrân, iar că fântâna secată trebuia să fie acoperită odata și-odata. El a ajuns la concluzia că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânii. Așa că țăranul își chemă vecinii, ca să-i dea o mână de ajutor. Fiecare luă câte o lopată și începu să arunce pământ în fântână. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea și se puse mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa câteva lopeți bune de pământ, măgarul se potoli și tăcu. Țăranul privi în adâncul fântânii și rămase uluit de ce văzu. Cu fiecare lopata de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neașteptat: se scutura de pământ și pășea deasupra lui. In curând toata lumea fu martoră, cu surprindere, cum măgarul, ajuns până la gura fântânii, sări peste ghizduri și iesi fremătând.
Viața va arunca poate și peste tine cu pământ și cu tot felul de greutăți. Dar secretul pentru a ieși din fântână este să te scuturi de acest pământ și să-l folosești pentru a urca un pas. Fiecare din greutățile noastre este o ocazie pentru un pas înainte. Putem ieși din adâncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuți. Folosește pământul pe care îl aruncă peste tine ca să mergi înainte. Amintește-ți de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
• Curăță-ți inima de ură, frică, egoism;
• Scutește-ți mintea de preocupări inutile;
• Simplifică-ți viața și fă-o mai frumoasă;
• Dăruiește mai mult și așteaptă mai puțin;
• Iubește-te mai mult și... scutură-te de pământ, pentru că în viața asta tu trebuie să fii soluția, nu problema!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

  Cea mai adâncă și mai mare fântână naturală de pe planetă se numește Xiaozhai Tiankeng. Este situat în Fengjie, municipalitatea Chonqinun,...